12 Haziran Genel Seçimlerinin 1. Yılında Düzceliler 3 yeni vekilinin seçilmeden önce halka verdiği vaadlerin yerine getirilmesini bekledi. Düzce’ye hizmet amacıyla seçilen milletvekillerinin sorunlara el atarak çözmesi, sadece sözde kalmaması icraat yapılması istendi. Seçim öncesi var olan Çoban dalçık, Yığılca yolu, prefabrik okullar, otoban bağlantısı, terminal milletvekillerinin hızlandırması gereken çalışmaların başında geliyordu. Özellikle yollar konusunda şanssız olan Düzce’de yeni milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır'ın Ankara’da etkili olması beklenirken geçen 1 yıllık sürede istenilen sonuçlara ulaşılamadı. Düzce 1 yıl önce nasılsa aynen kaldı.

Yapamayacağım şey için söz vermem

Seçim döneminde halkla bir araya geldiğinde sık sık “Yapamayacağım şeylere asla söz vermem” diyen Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Düzce’nin en büyük sorunu olarak nitelediği işsizlik ve şehir kimliğine bürünememe konusunda icraatlar yapması beklendi. Akademisyenlikten siyasete sürpriz bir şekilde geçiş yapan Korkmaz, söylemleri ile her zaman dikkat çeki ancak genel anlamda Düzce için henüz çarpıcı bir hizmete imza atamadı. AK Parti’nin ustalık döneminde milletvekili seçilen Korkmaz henüz siyasete ısınamadı. Son dönemlerde, Kiremitocağı prefabriklerinde oturan ailelerin kamu hizmetlerine son verilmesi tarihinin bir süre ertelenmesini sağlamasıyla gündeme geldi.

Prefabrik okullar kaldırılacak

Milletvekili Osman Çakır ise eğitim ve ulaşım konularında halka önemli vaadlerde bulunmuştu. Çakır, iktidar olmaları halinde havaalanı olmayacak ilin neredeyse kalmayacağını belirtmiş ve bölgeye kurulacak havaalanından (Cengiz Topel) Düzce'nin de yararlanacağı vurgusunu yapmıştı. Çakır'ın önemle durduğu konuların başında gelen eğitimle ilgili en önemli vaadi ise Düzce'de bulunan 11 prefabrik okul kaldırılması oldu. Ancak Düzce’de geçen dönemde de bir çok okulda