18 Temmuz 2018’de Akçakoca’da yaşanan sel felaketinin yarattığı tahribatı TBMM Genel Kurulunda anlatan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz,  yaşanan  afet sonrası bölge milletvekilleri olarak gerekli girişimlerde bulunulduğunu aktardı.

‘’Bu ay içerisinde ihalenin kesinleşmesi ve yapımların başlaması öngörülmektedir.’’

Yılmaz konuşmasında sel sonrası yıkılan köprüler için ihalelerin bu ay içerisinde başlamasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: “18 Temmuz 2018 tarihin de yaşanan sel felaketi neticesinde ilimize bağlı Akçakoca Cumayeri ve Gölyaka başta olmak üzere Yığılca ve Gümüşova ilçemizde 50 ADET köprü, menfez ve dere geçişleri yıkılmıştır. Yıkılan köprü menfez ve dere geçişlerinin ihaleleri geçtiğimiz ay içerisinde yapılmış ve teklif veren iki şirketin teklifleri değerlendirilip bu ay içerisinde ihalenin kesinleşmesi ve yapımların başlaması öngörülmektedir.”

‘’Bölge milletvekilleri olarak girişimlerde bulunulmuştur’’

Afet sonrası bölgede oluşan yıkım ile ilgili bölge milletvekilleri olarak gerekli girişimlerde bulunduklarının altını çizen Yılmaz şunları söyledi: “Bu arada Akçakoca’yı uğurlu köyü üzerinden Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlayan bezirgân köprüsü de aynı selde yıkılmış ancak ihale kapsamına alınmamıştır. Köprünün yapımının Sakarya iline bağlı 3. Bölge tarafından yapılması için bölge milletvekilleri olarak girişimlerde bulunulmuştur.  DSİ 3. Bölge müdürlüğü tarafından bezirgân köprüsünün yapılmasıyla ilimizde sel felaketinin yıktığı köprülerin bir an önce tamamlanması, vatandaşlarımı ziyadesiyle memnun edecektir.’’

“Düzce'yi iki gün ziyaret ederek bütün sorunlarına matufmuş gibi açıklamalarda bulunmak çok doğru değil”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sel afeti sonrası bölge halkının mağduriyetinin giderilmediğini söylemesi üzerine cevap veren Yılmaz “Biz, Düzce ilimizde yapılacak bütün işlemleri ve eksiklikleri takip ediyoruz, Cumhur İttifakı olarak ve eksikliklerini gidermek için elimizden gelen gayreti kurumlar bazında gösteriyoruz. Sadece şahsım adına söylemiyorum bunu, Cumhur İttifakı adına söylüyorum, diğer 2 milletvekili arkadaşımla biz Düzce'de bir şeyler yapılsın, bir şeyler üretilsin diye çaba gösteriyoruz ama Düzce'yi bir gün, iki gün ziyaret ederek bütün sorunlarına matufmuş gibi açıklamalarda bulunmak çok doğru değil” ifadelerini kullandı.