Saadet Partisi İl Divan Toplantısı bugün parti binasında yapıldı. Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir toplantıda yaptığı konuşmada hem yerel hem ulusal gündemi değerlendirdi.

“Bizim eleştirilerimizi diğer muhalefet partilerle aynı kefeye koymak bize yapılmış bir haksızlıktır” diyen Gökdemir, diğer partilerin sadece eleştirdiğini ancak Saadet Partisi'nin alternatif çözüm yolları ortaya koyduğunu savundu.

Çözüm sürecine değinen Gökdemir, hükümeti eleştirerek Milli Görüş'ün çözüm önerisinin dışında PKK sorununun çözülemeyeceğini iddia etti.

PKK, Kürt halkımızı temsil edemez

Gökdemir, “PKK zaten yüce dinimize bağlı Kürt halkımızı temsil edemez. Başta başbakan olmak üzere iktidar, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, basın hepsi biraraya gelecek şu soruyu soracaklar: “Biz ne yapıyoruz?” Bin yıllık devam eden kardeşliğimizin altına dinamit koyanlarla birlikte hareket edersen problem çözülür mü? Amerika, zaten PKK'nın lojistik desteğini sağlayandır. Siz neden onunla hareket ediyorsunuz. Onun için İslam Birliği diyeceksin. Amerika ve İsrail İle ilişkilerini keseceksin. Türkiye, Amerika ve İsrail'le birlikte İran'a vurma hazırlığı içerisinde. Çok büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Milli Görüş'ün çözüm önerisinin dışında çözüm asla gerçeklşmez. Bu çözüm sürecinin gerçekleşeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri yatıyor

Düzce'nin karayolları başta olmak üzere bir çok konuda yeterli yatırım alamadığını savunan Gökdemir, milletvekillerini eleştirdi.

Gökdemir, “Sakarya'ya Bolu'ya girerken bakın harika bir yol. Düzce'ye ister Bolu'dan, ister Sakarya'dan girin insanın içi kararıyor. Bu konuda karayollarını eleştirmiyorum. Bu bölgedeki karayolları bu bölgenin siyasi otoritesi başta AK Parti'nin il teşkilatı ve milletvekilleri gereği gibi eğilmediği için bu şekilde. D-100 karayolu maalesef içimizi karartıyor. Sadece karayollarına değil, tarım turizm sanayi hepsine aynı şekilde. Siyasi otorite olan milletvekilleri yatıyor” dedi.

Bunlar söz veriyolarlar yapmıyor

5084 sayılı teşviğin uzatılacağının açıklanmasına rağmen henüz bir gelişme yaşanmamasına da dikkat çeken Gökdemir Başbakan'a seslendi

Gökdemir, “Başbakan söz verdi '5084 sayılı teşviği uzatacağız' diye. Ama uzatmadılar. Bunlar söz veriyolar, yapmıyor. Niçin söz veriyorsun da yapmıyorsun sayın başbakan. Bak organize sanayide fabrikalar işçi çıkartıyor. Yazık değil mi Düzce'nin çocuklarına? Yapamayacağın, altınından kalkamayacağın sözleri neden veriyorsun. 11 sene önce de 'Bu işi yapamazsın, eline yüzüne bulaştırırsın” dedik, işte oldu. Ne dediysen yapmadın, yapamadın. Üzüyorsun bizi. Sen bizim kardeşimizssin. Bu iktidar ne şehilerin ne de ülkenin problemlerini çözer” diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR