Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem milletvekilleri bugün yemin ederek göreve başlayacak. AK Parti'nin 258, CHP'nin 132, MHP ve HDP'nin 80'er sandalyeye sahip olduğu Meclis, bugün iki ayrı törenle açılıyor. Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü ve Ayşe Keşir’de yeni milletvekili olarak yemin edecek 353 yeni milletvekilinin arasında yer alıyor. Milletvekili Fevai Arslan ise 2. kez yemin edecek.

Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı görevini, en yaşlı üye olan (77) CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a devredecek. Daha sonra Baykal ve milletvekilleri heyeti, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

BAYKAL YÖNETİMİNDE İLK TOPLANTI
Meclis Genel Kurulu'ndaki oturum saat 15.00'te başlayacak. TBMM Genel Kurulu'nda önce and içme töreni gerçekleşecek. Geçici Başkan Baykal'ın yemininin ardından, milletvekilleri, seçim çevresine ve alfabetik sıraya göre yemin edecek. Geç saatlere kadar sürmesi beklenen yemin törenini yeni seçilen milletvekillerinin aileleri de izleyici locasından takip edebilecek.

BMM Genel Kurulu'nda ilk olarak ant içme töreni yapılacak. Anayasa'ya göre, milletvekillerinin andı şöyle:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."