Düzce'de 70 bine yakın öğrenci ve 6 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına girdi. Ancak Düzce’de eğitim bu yılda sancılı başladı. Mevcut sorunlara bir türlü çözüm bulunamadı. Depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen yeni bir eğitim öğretim yılına daha prefabrik okullarda girilmesi muhalefetinde eleştirilerine neden oldu. Ahilik haftası etkinlikleri için yapılan törene katılan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, eğitim sıralamasında gerilerde olduğumuzu söyleyerek Düzce’nin daha iyiye gitmesi adına gerekli çalışmaların yapılmadığını ifade etti.

Danışmaz, “Eğitimimizin prefabrikte olması, öğrencilerimizin yazın sıcakta kışın soğukta zorlu şartlarda eğitim yapıldığını evlatlarımızın nasıl sıkıntı çektiğini ve eğitim sıralamasında Şırnak’tan daha kötü durumda olduğumuzu üzülerek söylüyoruz. Düzce için iyi olmasını beklediğimiz, arzuladığımız çalışmaların yapılmadığını biliyoruz. Ama bunu dile getirdiğimiz de sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapıyorsunuz diyorlar.” şeklide konuştu.

Prefabrik okulların kaldırılması konusunda Milli Eğitim Müdürü’nün pasif kaldığını ve iktidara göre hareket eden “Aciz” bir milli eğitim müdürü olduğunu iddia eden Danışmaz, il müdürünün değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Danışmaz “Bugüne kadar yapılması gereken prefabrik okulların hala yapılmaması ve yapılmaya dahi çalışılmaması buradaki milli eğitim müdürünün bu işlerde ne kadar pasif kaldığını gösteriyor. İktidarın eline çalışan ve kendi görevini yapamayarak iktidara göre hareket eden “aciz” bir milli eğitim müdürü. Bunun değiştirilmesi gerektiğini daha öncede dile getirmiştik. Düzce’ye bir şeyler kazandırmayan bürokrasi müdürleri mutlaka değiştirilmelidir.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR