Yeniden Refah Partisi, Camikebir Mahallesi’nde yeni plazasına taşınan Öncü Medya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Genel Sekreter İbrahim Kırali, Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Çakmakçı ve Teşkilat Başkanı Abdullah Sert bulundu.
Öncü Plaza’ya gelerek Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ile bir araya gelen partililer hayırlı olsun dileklerini iletti ve bir süre sohbet ettiler.



Ziyaret esnasında sorularımızı yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Milli Görüş’ün merhum lideri Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi’nin hedefleri ve kuruluş nedenine ilişkin açıklamalarda bulundu.



“Hedefleri çok büyük olan bir siyasi hareketiz”


Partinin kuruluş amacına ilişkin açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk şu şekilde konuştu:

“Milli Görüş, 20 yıldır tam manasıyla temsil edilemiyordu. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan liderliğinde Yeniden Refah Partisi kuruldu. Hacı Bayram Veli Cami’sinde ilk duamızı yaptık. Hedefleri çok büyük olan bir siyasi hareketiz. Erbakan Hoca’nın yarım bıraktığı projeleri tamamlamak üzere yola çıktık. Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş Hareketini tüm insanlığın kurtuluş noktasına ulaştıracak bir noktaya getirecek.“
Merttürk ayrıca 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan kongrelerine Genel Başkan Dr.Fatih Erbakan’ın katılacağını da sözlerine ekleyerek
Düzcelileri kongreye davet etti.


“Milli Görüş’ü tam manasıyla temsil edebilmek için Yeniden Refah Partisi kuruldu”

Saadet Partisi’nin, Milli Görüş’ü temsil edemeyecek hale geldiğini belirten Merttürk, şunları söyledi:

“Solu, sağı tüm ülkeyi bütünüyle hedefleyen bir siyasi partiyiz. Milli Görüş Hareketi, Erbakan Hoca’nın vefatından sonra sağlıklı bir şekilde temsil edilemiyordu. Erbakan Hoca gibi bir lider, zekâsını şahsi menfaatine kullanmış olsaydı, Dünya’nın sayılı zenginlerinden olabilirdi. Bu memleketin maddi ve manevi kalkınmasını sağlayan bir lideri sorgulayabilecek düzeye inen bir düşüncenin, Milli Görüş’ü temsil edemeyeceği düşünülerek, Milli Görüş’ü tam manasıyla temsil edebilmek için Yeniden Refah Partisi kuruldu.”

“Yeni dünyayı kuracak olan hareket”

Yeniden Refah Partisi’nin temsil ettiği değerler hakkında konuşan Başkan Merttürk, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Biz Düzce halkının milli ve manevi değerlere yatkınlığını biliyoruz. Ben, genel merkez, 99 kurucu üyesinden biriyim. Bu da Allah’ın 99 ismi baz alınarak yapılan bir sayıdır. Hilal, İslam birliğini, başak taneleri besmelenin 19 harfini düşünerek yapıldı. Böyle manevi donanımlı bir siyasi kuruluşun kurucusu olmak hem sevindirici hem üzüntü verici. Yeni dünyayı kuracak olan hareketin üyesi olmak ve kurucusu olmak büyük şeref veriyor. Ancak, almış olduğumuz görevi layıkıyla yerine getirememenin endişesi de bizi bir ikilemde bırakıyor.”

Haber: C. ÜSTÜNER