7 Haziran genel seçimlerinde ‘Milli İttifak’ adı altında birlikte hareket etme kararı alan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin Düzce Milletvekili Adayları Öncü TV’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette ‘Milli İttifak’ın 1.sıra Saadet Partisi Milletvekili Adayı Birkan Mertol, 2.sıra Büyük Birlik Partisi Milletvekili Adayı Yeliz Altınkaynak, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir ve yönetim kurulu üyeleri yer alırken 3.Sıra Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mustafa Zorlu ise Akçakoca’da seçim çalışmalarına devam ettiği için katılamadı.

SEÇİM KARARGAHI OLUŞTURDUK
Ziyarette Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir seçim çalışmaları ve ‘Milli İtifak’ın amacı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bedir, seçim için karargâh oluşturduklarını ve birlikte hareket ederek sıkı bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

İTTİFAKA TEPKİLER OLUMLU
Milli İttifakın halktan kendilerine yansımasını değerlendiren Bedir, ittifakın toplumda çok güzel karşılık bulduğunu dile getirdi. Milli ittifakla birlikte vatandaşlara oy verecekleri bir platform oluşturduklarını vurgulayan Bedir, Düzcelilere alternatif sunduklarını aktardı.

TOPLUM KAVGADAN BIKTI
İçerisinde bulundukları siyasi ortamın bölünme ve kavgacı bir durumu olduğunu söyleyen Bedir, toplumun kavgadan bıktığını belirtti.

SAADET PARTİSİ DÜZCE’DE DAHA TECRÜBELİ
Bedir yaptığı açıklamada son olarak Düzce’deki milletvekili adaylarının sıralaması ve isimleri hakkında hangi kriteri göz önünde bulundurdukları ile ilgili soruyu yanıtladı. Konuyla ilgili olarak “Bu konuda uzun istişareler yaptık. Ortak hareket ettik. Saadet Partisi Düzce’de siyaseten daha tecrübeli olduğu için önceliği kendilerine tanıdık. Burada öncelikli amacımız hizmet olduğu için o yönde hareket ettik.” dedi.

HEDEF MİNİMUM YÜZDE 15
Milli İttifakın 1.sıra Saadet Partisi Milletvekili Adayı Birkan Mertol’da çarpıcı ifadeler kullanarak süreci ve durumlarını yorumladı. Mertol, hedeflerinin seçimde minimum yüzde 15 oy olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti. “Bu yüzde çok rahat yakalayacağımız bir hedeftir. Çünkü toplumda siyasi partilere istemeden verilen oylar var. Bizim diğer siyasi partilerde emanet oyumuz var. Biz birlikte hareket ederek zaten yüzde 10 barajını oluşturduk.” dedi.

KAVGACI SİYASETTEN UZAK DURACAĞIZ
Milli ittifak için partili ve partisiz herkesten olumlu destek gördüklerini belirten Mertol, bu seçimlerde en çok kavgacı siyaset anlayışında uzak duracaklarını sözlerine ekledi.

AK PARTİ’DE HAZIMSIZLIK VAR
Mertol, ittifaka yönelik Ak Parti’de cenahında önemli bir hazımsızlık olduğu kaydederek seçimlerde sağduyuyu bırakmadan çalışarak ipi göğüsleyeceklerini ifade etti.

MHP’NİN TAKDİRİDİR
Milli ittifakta MHP’nin yer almayaşına yapılan ittifakın yetersiz kalacağı algısını değerlendiren Mertol, “MHP ile birlikte çalışma temennimiz vardı fakat gerçekleşmedi. Bu durum MHP’nin takdiridir” dedi.

Haber:Y.SEVER