AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Muncurlu’daki Düzce Atatürk Devlet Hastanesini inceledi. Kamuoyunda ‘milli servet heba oluyor’ eleştirileriyle tartışılan hastane hizmet binasının yeniden faaliyete geçmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya geldi. Milletvekili Keşir, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zengin ve beraberindekiler ile son durumu yerinde gördü.



İncelemenin ardından çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Keşir, Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesinin yeniden tam faal çalışması için uzun uğraşlar verdiklerini söyledi.

Bölgeye hitap edecek
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün isteği üzerine bölgeye hitap eden bir Fizik Tedavi Hastanesi olması için girişimlerinin olduğunu söyleyen Keşir, “Alaplı’dan, Hendek’ten Ereğli’den buraya hem günlük hayatında alışveriş için gelen hem de sağlık hizmetleri için gelen hemşehrilerimiz var. Bölgeye hitap eden bir Fizik Tedavi Hastanesi olması noktasında girişimimiz oldu. Beraberinde de hem bağımlılıkla mücadelede hem de psikiyatri hastalıklarıyla ilgili AMATEM ihtiyacımız da vardı. Hastalarımız ağırlıklı olarak başka illere bu ihtiyaçları için gidiyorlardı. Fizik Tedavi ve psikiyatri ile AMATEM temasında bir karar alındı. Tamamını bir seferde açma niyetimiz zaman alacak. Bazı tadilatlar gerekiyor. Fizik tedavi için bazı odaların yeniden açılması gerekiyor” dedi.



‘Hızlı bir şekilde açılsın’ talimatı verildi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hastaneyi ‘mevcut polikliniklerle hızlıca açma talimatı verdiğini dile getiren Keşir, Ramazan Bayramı sonrası hizmete girmesi planlanan hastanede işleyişin nasıl olacağına ilişkin bilgiler verdi. Keşir, “Allah izin verirse bayram sonrasındaki hafta öncelikle Metek TOKİ’deki Toplum Sağlığı Merkezini öncelikle buraya bir bölümünü ayrı bir girişten taşıyacağız. Akabinde fizik tedavide ve psikiyatrideki polikliniklerimizi açacağız. Ardından da yataklı servislerimiz hizmete girecek. Aşama aşama götürmeyi istedik. Hepsini birlikte paket olarak yapmaya kalksak ayları bulacak bir işlem olacak. Hem milli servet bu arada ziyan oluyor yazık, hem de çevredeki vatandaşlarımızın ciddi beklentisi var. Taahhüdümüz vardı, o beklentiyi de karşılamamız gerekiyor. Merkezdeki hastanemizin yatak kapasitesi belli. Burada da 100’den fazla yatağımız var. Özellikle palyatif bakım yani uzun süre tedavi gerektiren durumlarda fizik tedaviden boşalan yataklarımızı da palyatif bakımı orada genişleterek öyle bir hizmet orada vereceğiz. İnşallah bayramdan sonraki hafta ilk hizmeti vermeye başlayacak” diye konuştu.

Haber:Y.SEVER