Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği iftar programına katıldı.


3 ülkeyiz

Yenilen yemeğin ardından programda bir konuşma yapan Özlü Türkiye’nin en zengin ülke olmamasına rağmen dünyada en fazla yardım yapan 3. ülke olduğunu ifade ederek Türkiye'nin yardımseverliğinden bahsetti. Bakan Özlü "Milletimiz, esnafımız, derneklerimiz yılın 365 günü yetimlere, muhacir kardeşlerimize yardımcı olmak için seferberlik yürütüyor. Esnafların iri Ahi Evran'ın dediği gibi 'Elini gönlünü ve sofranı açık tut' Bu tavsiye bu topraklarda güçlü şekilde yerine getiriliyor. Türkiye Irak ve Suriye'den kaçan muhacir kardeşlerimize sofrasını ve kucağını açıyor. Türkiye en zengin ülke değil ama en fazla yardım yapan üçüncü ülke konumunda. Bunların yapı taşıysa esnaf ve sanatkarlarımızdır. Esnaflar bir omurga vazifesi görürler. İstidamın artması esnaf ve KOBİ'lerimizin sayesinde gerçekleşir. Bugünün küçük işletmeleri yarının büyük firmaları olacak potansiyeldedirler esnaf ve sanatkarlarımıza büyük önem verdik" dedi.

Kaynak ve para sıkıntımız yok

Bakan Özlü, Ülke ekonomisindeki büyüme ve gelişmeleri esnaflara doğrudan yansıttıklarını belirterek esnafa uygulanan destek programları hakkında bilgi verdi. "2002'de yüzde 45 faiz oranıyla kredi kullanan esnaflarımız bugün bazı durumlarda faizsiz kredi kullandırabiliyoruz. 2002'de 1,1 milyon buzdolabı satılırken geçen yıl 2,2 milyon satıldı. Piyasadaki esnafımıza yansıyor. 1 Kasım seçimlerinden önce esnaf ve KOBİ'lerimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. KOSGEB aracılıyla iş kuran girişimcilere 50 bin hibe 100 bin geri ödemeli destek verdik. KOSGEB aracılıyla sadece yeni iş kuranlara değil esnaflarımıza da destekler sağlıyoruz. Nitelikli işten ARGE yapmaya yurt dışında fuarlara kadar çok değişik destek programları var. Esnaflarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi getirdik. Basit usulde esnaftan 8 bin liraya kadar KDV almaktan vazgeçtik. KOSGEB bütçesi geçen yıla göre 3 katına çıkarıldı. Kaynak ve para sıkıntımız yok. İyi doğru ve işletmenizin kalitesini arttıracak desteklerden yararlanın. KOBİ'lerimiz için esnaflar için KOSGEB'i seferber edeceğiz" diye konuştu.

Amacımız modern bir Düzce kurmak

"Yeni ve modern bir Düzce'yi kurmak için en büyük destekleyeceğimiz kesim esnaf ve KOBİ'ler olacak" diyen Bakan Özlü "Sizlerin yaptığı yatırımlarda Düzce kalkınacak. Sizlerin dükkanlarınız Düzcelilere ekmek verecek. Düzce'ye daha çok önemli yatırımlar yapacağız" diye konuştu.

"Ramazan ayı hepimizin bildiği huzur ve güven ayıdır" diyen Vali Ali Fidan, ülkemizin her yerinde birliğimizin beraberliğimizin vatan ve millet sevgimizin toplumun temel taşı esnaflarımızla Ramazanın huzurunu hissediyoruz. Ramazan ayı hepimize hayırlı olsun" dedi.

Düzce’ye yatırım lazım

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı Düzce'nin yatırıma ihtiyacı olduğunu belirterek beyaz yaka değil yeşil yakalara dahi ihtiyaçlarının olduğundan söz etti. "Düzce'nin kaybedecek bir saati yok. Bilim ve Teknoloji Bakanısınız. Dünya bilim ve teknoloji olmadan yürümez. Kolumuzda ki saatten cep telefonuna, savunma silahlarına kadar teknolojiktir. Bizler gururluyuz. Böyle bir bakanlığın Düzce'den çıkmasından gururluyuz. Ama Düzce Türkiye'den büyük değildir. Düzce'ye yapılması gereken yatırımları takip edeceğinizi biliyorum. Gecikmiş bazı yatırımlarımızı getireceğini biliyoruz. Beyaz yaka değil yeşil yakalara dahi ihtiyacımız olduğu Düzce'de bütün siyasi ve STK'ların tek olduğu bir Düzce istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye tablo hediye etti.

Gümüşova’da halkla buluştu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü iftar programının ardından Gümüşova’ya giderek partililer ve vatandaşlar bir araya geldi. Bakan ardından Düzce'den Ankara gitmek üzere ayrıldı. 

Haber:Y.SEVER