Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUBİTAK SAGE Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde gerçekleştirilen projelerin birbirinden önemli olduğuna vurgu yaptı. Açılışta yer alan AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili Fahri Çakır, Erdoğan’la birlikte açılış kurdelesini kesti.
 


Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli teknoloji geliştirme altyapılarının, optik sistemler araştırma laboratuvarının ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilen yeni nesil mühimmatların Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu projelerin Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Erdoğan, Türkiye'nin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, özellikle yüksek çözünürlüklü gözlem, haberleşme uyduları ve alt sistemleri, uydu fırlatma sistemleri, uydu veri işleme, depolama ve bilgi destek sistemleri konusunda önemli neticeler alındığını bildirdi.



Hizmete alınan uydunun ardından daha gelişmiş uydular tasarlamak, üretmek ve uzaya göndermek zorunluluğu bulunduğunu her zaman ifade ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu çerçevede ortaya koyduğumuz hedeflerimizden biri de uydu kameralarının, büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. Açılışını yaptığımız Optik Sistemler Araştırma Laboratuarı kısa adıyla OPMER işte bu amaçla TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur." diye konuştu.
 
Erdoğan daha sonra Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın da bulunduğu heyetle birlikte açılış kurdelesini kesti.