Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran Gaziantep’e tayini çıktı. Yerine ise Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Deveci geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın Gaziantep’e tayinini değerlendiren Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Şiran’ın başarısından dolayı alındığını belirtti.
Korkmaz, “Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, başbakanımız ve bakanımızın takdirini kazanmış bir arkadaşımız. Bakan bana daha önce Ömer Bey ile bir tasarrufunun olduğunu söylemişti. Türkiye performans sıralamasında en başarılı müdürü olarak kabul ettiklerini ve daha iyi bir yerde görev vereceğini bana söylemişti. Makamında yükseliş olacak, önünü kesmek istemedik. Beden eğitimi öğretmenliği yaparken müdür olarak ilk bizim memleketimize geldi ve tekrar görev yaptığı yere müdür olarak gitmesi anlamlı. Başarısından dolayı alındı. Ben bahtının açık olmasını diliyorum.” dedi.
Korkmaz, yeni müdürün atanması noktasında herhangi bir talepte bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.
Korkmaz, “Bürokratların üstünde siyasetin baskısı, ona göre gelip gitmeleri doğru değil. Bizim istediğimiz kriter bize bağlı olması değil, işini gereğini yapmasıdır. İşini gereğini yaptığı müddetçe herkese destek olacağız.” diye konuştu.

Genel Sekreter uzalaşıyı bekliyor

Öte yandan Korkmaz'ın tayinlerde siyaset baskısının doğru olmadığı şeklindeki söylemi aylardır parti içi çekişme nedeniyle atama yapılmayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni akıllara getirdi. Bilindiği gibi AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Korkmaz dışındaki vekillerin genel sekreterlik koltuğunda görmek istediği isim partide krize neden olmuştu. Bu nedenle başlayan çekişmede uzlaşı sağlanamaması nedeniyle bugün gelinen noktada hala Özel İdare'de genel sekreter ataması yapılmadı.

Haber: S. KAŞKIR