1 Şubat’ta yapılacak olan MHP İl Başkanlığı Kongresi için geri sayım başladı. İl Başkanlığına aday sayısı ikiye yükseldi. Eczacı Ümit Yılmaz parti binasında yapılan aday tanıtım toplantısında adaylığını resmen ilan ederek toplantıya katılan partililerden destek istedi.


Ümit Yılmaz’ın parti binasında adaylığını açıkladığı aday tanıtım toplantısında göze çarpan ayrıntı ise Mehmet Bakan ve eski İl Başkanı Cemalettin Yıldız’ın en ön sırada toplantıyı yan yana takip etmesi oldu.


Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun’da toplantıyı takip edenler arasındaydı. Dursun, adaylığı açıklayan Ümit Yılmaz’ın fotoğrafını çekti.


İHANET SÜRECİNİ SÜRDÜRÜYORLAR
Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamalarda ilk olarak hükümete yüklendi. Yılmaz, “Genel seçimlere hızla yaklaşmaktayız. 13 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehlikeye atan ihanet sürecini başlatmış ve tüm olumsuzluklara rağmen sürdürmektedir.


AYAKKABI KUTUSUYLA RÜŞVET ALANLAR İKTİDARCA AKLANMIŞTIR
4 eski bakanın yüce divana gönderilip gönderilmesinin belirlendiği oylamada çıkan ret kararı için Yılmaz, şunları ifade etti. “Yolsuzluk ve adam kayırma almış başını gitmiş. Benim hırsızım iyidir anlayışıyla ayakkabı kutusuyla rüşvet alanlar iktidarca aklanmıştır.”
Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i eleştirerek Düzce Belediyesi’nin yağan 80 santimetre karın altında kaldığını ifade etti.


MİLLETVEKİLLERİ ELEŞTİRİLERDE NASİBİNİ ALDI
Yılmaz, milletvekillerinin Düzce için çalışmadığını ifade ederek durumu örnekle anlattı. Yılmaz,“ Yerel siyasilerin atamış oldu bazı beceriksiz bürokratların tutumları ilimizin eğitimde başarı seviyesinde çok gerilerde kalmasına neden olmuştur” dedi.


Yılmaz ayrıca uyuşturucu kullanımında Türkiye genelinde Düzce’nin ön sıralarda olduğu ifade ederek bu ve bunun gibi tüm yanlışları düzeltmek adına aday olduğunu ifade etti.
Toplantı aday Ümit Yılmaz’ın partililerle toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

 

Haber:Y.SEVER