1 Kasım 2015'te yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde muhalefetteki partilerden CHP  ve MHP Düzce'de seçim çalışmalarına aralıksız devam ederken iktidardaki Ak Parti'da tam bir sessizlik hakim..

Özellikle CHP Düzce İl Teşkilatı İl dışından genel merkezden davet edilen milletvekilleriyle halka mesajlar vererek partinin ilke ve amaçları konusunda partilileri bilgilendiriyor..

            CHP HIZLI !

Son olarak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yle partilileri buluşturan CHP İl Yönetimi, yoğun katılımla moral buldu.CHP yeni il başkanı Mustafa İzgin başkanlığında 1.sıradan Zafer Teber, 2.sıradan Akçakoca'lı Zekeriya Yanmaz,3.Sıra Milletvekili adayı Gölyaka'lı Abdullah Şahin'le seçime girecek.

CHP Düzce İl teşkilatı adayların açıklanmasıyla birlikte bugüne kadar İstanbul Milletvekili  Aykut Erdoğdu, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbaş, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve son olarak Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi Düzce'de ağırladı..

            MHP HAREKETLİ ! 

CHP'nin yanında MHP'de de  Milletvekili adaylarının tamamının değişmesini olumlu bir gelişme olarak gören partililer de çalışmalarına aralıksız devam ettikleri görülüyor.MHP seçimlere il başkanı Av. Onur Özen başkanlığında oluşturulan yeni yönetimle çalışmalarını sürdürüyor.  MHP seçime 1.sıra Milletvekili adayı olarak Kamusen Düzce Şubesi eski il başkanı Osman Çakmak,  2.sırada Akçakoca'lı Krd.. Ereğli eski Belediye Başkan Adayı olan Bahri Temeltaş ve 3. sıra Milletvekili adayı olarak Celal Kasapoğlu tarafından temsil ediliyor..

 

            AK PARTİ  SAKİN!

7 Haziran'da yaşanan seçim listesini değiştirmeyen Ak Parti Akçakoca'dan çok sayıda aday adayı olmasına rağmen 26. dönem içinde üç milletvekili aday listesini değiştirmedi. Seçime Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Düzce'nin ilk kadın milletvekili sıfatını taşıyan Ayşe Keşir'le seçime girecek olan Ak Parti'de tam bir sükunet hakim..

Adayların açıklandığı günün akşamı apar topar Düzce İl Teşkilatında üç milletvekilinin tanıtıldığı aday tanıtım toplantısının ardından ilimize dışarıdan hiç bir milletvekilinin tanıtım için gelmediği görülüyor.Ak Parti Milletvekillerinin nerede hangi ilçede veya hangi köyde seçim çalışmaları  yaptığı da bilinmiyor.Milletvekili adaylarının ve parti yönetiminin bu seçimde de kendilerinden bir hayli emin oldukları gözleniyor. Ak Parti'nin önümüzdeki 1 Kasım seçimlerine fazla bir zaman kalmamasına rağmen nasıl tanıtım faaliyetlerine gireceği henüz bilinmiyor.Partiye yakın kaynaklar, Ak Parti İl Teşkilatı ve Milletvekili Adaylarının kendilerine bir hayli fazla güvendikleri ve bu yüzden fazla kamuoyuna yansıtılacak faaliyetlerde görünmemeyi düşündükleri sanılıyor.

            ADAYLAR TANINMIYOR

Oysa yapılan kamuoyu araştırmaları, Milletvekili adaylarının yapacakları icraatlar konusunda seçmenin yeterli bilgiye sahip olmadığını ve hala ciddi oranda "kararsız seçmenin bulunduğunu" ortaya  koyuyor.   

Haber;E.TAYHAN