Seçime 34 gün kala siyaset sahnesi kızışmaya başladı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında muhalefet ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaset skandalı ile genel başkanı olduğunu ve Demirel’in söylemlerini kendine model aldığını ifade ederek “Bu yetmiyormuş gibi eleştirilince analara küfür edecek kadar eleştiriyi sindiremeyen bir lider olduğunu ve kendisini kınadığını belirtti.

“Kaset skandalı ile genel başkan olmuş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 yıl önce Süleyman Demirel’in söylemlerini kendine model edinmiş vaatler vaatler. Yetmiyormuş gibi eleştirilince annelere küfretmeye yeltenecek kadar eleştiriyi sindiremeyen anti demokrat bir lider. Bu sözlerinden dolayı kendisini kınıyorum.”

Yılmaz, MHP’yi de hedef tahtasına koyarak MHP’nin ülkenin geleceği ve seçim çalışmaları ile ilgili herhangi bir söylemi olmadığını ve milletin değerlerini yerden yere vurduğunu belirtti.

“Yavru muhalefet ise ülke geleceği ve seçim çalışmaları ile ilgili söylemi olmadığı gibi milletimizin değerlerini yerden yere vurarak, savunduğu ilke ve ülkücülüğe ters düşen olaylarla insanları hayal kırıklığına uğratmaktadır.”

Söylemlerini daha da sertleştiren Yılmaz, çılgın partilerle ve çılgın kaset şokları ile hem seçmenlerini hem temsil ettiği partiyi yerden yere vurmaktalar ifadelerini kullandı.

” Çok daha vahim olan Devlet Bahçeli’nin Genel Başkan Yardımcılarının bu ahlak dışı durumu savunma şeklidir. Yaşanan kaset olaylarını komplo diye nitelendirip ne kadar önünü göremediğini göstermektedir.”

Bahçeli’nin açıklamaları üzerinden sözlerine devam eden Yılmaz, Bahçeli’nin sözlerini komik bir trajedi olarak nitelendirdi.

“Yaşanan bu çirkin olayları izah etmeye çalışırken gökubbeden bahsetmek hele hele olayları AK Parti’ye mal etmek anlaşılır olmadığı gibi komik bir trajedidir. Bir tarafta ahlaki olmayan kaset görüntüleri ile genel başkan değiştiren bir parti, bir tarafta kaset üstüne kaset skandalı bitmeyen bir parti. Bunlara verilecek her oy bu zihniyete ödül vermek olacaktır.”

Haber; R. BAL