Tek başına iktidar şansını 7 Haziran’da kaybeden Ak Parti, Düzce’de 5 puan kaybetti; ancak, Ak Parti’de oy kaybının nedenleri araştırılıyor. Milletvekili sayısını koruyan Ak Parti yönetimi çalışmalar yaparak yaşanan kaybın nedenlerini araştırıyor. Ak Parti’nin seçimlerde yaşadığı düşüşün nedenleri konusunda ulusal basında il teşkilatlarından talep edilen raporla araştırıldığı yönünde haberler yer aldı.

Buna karşılık muhalefet cephesinde en az bir milletvekili hedefleyen MHP ve SP il yönetimlerinde seçim sonrası ve gelecek adına herhangi bir açıklama yapılmadı. Başarısızlığın nedenleri ve sonuçlara ilişkin sessiz kalan MHP ve SP İl yönetimlerinin bundan sonra ne gibi adımlar atacağı merak ediliyor. Seçim değerlendirmesi yapmayan ve yapılması için fırsat sunmayan parti yönetimlerinin, parti tabanlarınca eleştirilere hedef olduğu konuşuluyor. MHP Milletvekili Adayı Abdullah Danışmaz seçim sonrası yaptığı değerlendirmede Düzcelilerin takdirine saygı duyduklarını ifade etmiş fakat il yönetimi resmi bir açıklamada bulunmamıştı.

Düzce’de son seçimde oy oranını artırmasına rağmen milletvekili çıkarmayı başaramayan CHP il örgütü ise seçim sonrası sonuçlar üzerinden bir değerlendirme yaparak büyük bir adım attıklarını ifade etmişti.

Haber;Y.SEVER