Düzce gündeminin aylardır oldukça yoğun bir süreçten geçmesine rağmen, seçimlerin ardından kabuklarına çekilen siyasi parti il temsilciliklerinden gündeme ilişkin açıklamalar gelmemesi dikkat çekiyor. Partilerin gündemden kopmaları o kadar belirgin hale geldi ki, genel seçimlerden önce açıklamaları ile gündemi belirleyen bazı partilerin il başkanlarının cep telefonlarına ulaşmak bile mümkün olamıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel seçim startını vermesi ve yerel seçimlere kadar olan stratejisini ve bu stratejiye dayalı olarak çalışma programını belirlemesi bile muhalefet partilerinin harekete geçmesine yeterli olamadı. Ak Parti’den başka yerel seçimlere nasıl hazırlanacağı konusunda taktiğini belirleyen bir parti olmadığı da gözlerden kaçmıyor.

Muhalefet partilerinin gündemden kopmasının nedeni olarak 22 Temmuz seçimlerinde beklemedikleri kadar kötü sonuçlar almaları nedeniyle tabana karşı küskün olmalarının yanı sıra, bazı partilerin olağan, bazılarının da olağanüstü kurultaylar ile yeniden yapılanma ve iç hesaplaşma sürecine girmeleri gösteriliyor. Muhalefet partilerinde kongre süreçlerinin tamamlanması ile birlikte siyaset arenasına bir hareketlilik gelmesi bekleniyor.