7 Haziran 25.Dönem Milletvekilliği için 91 günlük bir süre kaldı. Siyasi partilerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni dönemde milletvekili olmak isteyen aday adaylarının süreci devam ediyor. 2011 genel seçimlerinde Düzce’de Ak Parti, muhalefet partileri karşısında büyük bir üstünlük sağlamış ve üç milletvekilliğinin üçünü de almayı başarmıştı. Bizde Düzcelilere Düzce’deki muhalefet partilerinin neden etkin olamadığını sorduk. Kimi vatandaşlar soru karşısında olumsuz eleştirilerini sıralarken kimileri ise ilginç ifadeleri ve tepkilerini gizleyemediler.
Muhalefetin etkin olamamasını değerlendiren bir vatandaş, muhalefetin yalnız bugün değil geçmişte de aynı olduğunu belirterek muhalefet partilerinin ülkeye hiçbir zaman katkı sağlamadıklarını söyledi.

İNANDIRICI DEĞİL
Mikrofonumuza konuyla ilgili düşüncelerini aktaran vatandaşlar muhalefet konumunda yer alan siyasi partilerin eksikliklerini sıraladılar. Vatandaşlar, muhalefetin eksilerini “Muhalefet etkin siyaset yapamıyor. İşini yapamıyor. İnandırıcı değil ve güven vermiyor olarak ifade etti.
‘Düzce’de muhalefet neden etkin değil?’ sorusunu gülerek soruyla yanıt veren bir vatandaşta “Muhalefeti ne yapacaksınız iktidarı sorun. İktidar halkı aldatıyor” dedi.

KENDİLERİNİ HALKA ANLATAMIYORLAR!
Düzcelilerin muhalefet partilere olumsuz eleştirileri ise sürekli halk arasında kahvede esnafta çarşıda ifade edilen cümleler oldu. Vatandaşlar “Muhalefet partilerin genel başkanları zayıf kalıyor. İktidarın her yaptığına sözle karşı olduğunu belirtiyor fakat hiçbir icraatta bulunmuyor. Muhalefet partileri kendisini halka anlatamıyor.” dedi.


Haber:Y.SEVER