Türkiye’de 1 Kasım Erken Seçim sürecinin kuşkusuz öne en çok çıkan dönemeci partilerin hangi aday adayını listeye alacağı, nereden aday göstereceği ve o adaya kaçıncı sırada yer vereceği oldu. Düzce’de de 7 Haziran’da olduğu gibi gündemi epey meşgul eden ‘Hangi parti hangi ismi aday gösterecek?’ sorusu önemli bir yer tuttu.

1 Kasım seçimlerine her ne kadar partiler resmi olarak ittifak yaparak girmese de Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi’nin aday listelerinde verdiği kararlar, bu üç partinin Akçakoca yönelik seçim stratejileri noktasında bir ittifak olarak düşünülebilir. Ak Parti’nin Düzce’de 1 Kasım Seçimi için 6 Akçakocalı aday adayını liste dışı bırakmasını kendi lehine çevirme düşüncesinde olan muhalefet partileri, Akçakoca seçmeninin oy potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmenin hesaplarını yapıyor.

CHP, MHP ve SP Akçakoca’dan 1’er isme listesinde yer verdi. Üç partide Akçakocalı adaylarına 2.sıraya yerleştirdi. CHP’de Zekeriya Yanmaz, MHP’de Bahri Temeltaş ve Saadet Partisi’nde Mustafa Zorlu 1 Kasım’da partilerinin oy oranlarını yukarıya kaldırabilmek için mücadele verecek. 

Haber:Y.SEVER