22 Temmuz seçimlerinin ardından uzun bir süre suskunluğa gömülen muhalefet partilerinin, yerel seçimlere yönelik faaliyetleri başladı. Seçimlerin yerel yönetimleri ilgilendirmesi nedeniyle hedefte belediye var.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Teşkilatı, Düzce Valiliği’ne verdiği Bilgi Edinme Dilekçesinde belediye ve Başkan Mehmet  Keleş’in uygulamalarını mercek altına aldı. MHP’nin verdiği dilekçede,  Düzce Belediyesi’nin Başkan Keleş’in göreve geldiği  2003 yılındaki borcu ile 2007 yılı sonundaki borcunun miktarları soruldu.

Başkan ve meclis üyelerinin 2004’ten 2007 yılına kadar aldıkları yolluk ve harcırahların miktarının da sorulduğu bilgi edinme dilekçesinde, Başkan Keleş’in yurtdışı gezilerinin toplam kaç gün olduğunun bildirilmesi de istendi. Başkan Keleş döneminde reklam ve tanıtıma harcanan paranın miktarı ve bu miktarın bütçe içindeki payı bilgi edinme dilekçesinde yerini alırken, şehrin reklam panosu işini üstlenen firmadan belediyenin ne kadar ücret aldığı da soruldu..

Dilekçenin son sorusunda ise Düzce Belediyesi’nde kiralık araçların sayısı, hangi firmadan kaç paraya kiralandıkları, kiralama işlemi için ihale yapılıp yapılmadığının açıklanması da talep edildi.

MHP’nin Düzce Valiliği’ne verdiği bilgi edinme dilekçesinin, belediyeye gönderilmesi, belediyenin de kanunda öngörülen süre içinde cevap vermesi gerekiyor