7 Nisan’da açıklanacak milletvekili adayları listesi öncesinde Düzce kamuoyunda açıklanacak adaylara yönelik beklenti ve merak had safhalara yükseldi. Muhalefet başta olmak üzere karasız seçmen ise bu açıklamayı ayrı bir gözle izliyor. Özellikle görev süreçleri içerisinde çokça eleştirilen Düzce milletvekilleri Fevai ARSLAN, Osman ÇAKIR ve İbrahim KORKMAZ’ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti önemli bir başarı elde ederek Düzce’de üç milletvekilliğinin üçünü de muhalefete karşı büyük bir farkla kazanmıştı. Milletvekillerinin görev sürelerinin sonlarına gelinen şu günlerde Düzce’nin sorunlarının meclise ne derecede taşındığı ve 3 milletvekilinin performansı kamuoyunda tartışma konusu oldu.
Düzce’nin sorunlarının mecliste yeteri kadar dile getirilmediğini düşünenler, görevde bulunan milletvekillerinin mecliste sözlü veya yazılı olarak Düzce’nin gelişimine yönelik önergede bulunmadıklarını ve Düzce’nin başkentte temsilinin yeteri düzeyde yapılamadığını savunuyor.

Muhalefet ise çevre illerde milletvekillerinin hem iktidar partisi hem de muhalefet partilerinden oluştuğunu ve böylece daha iyi hizmet alındığını örnek göstererek seçmenden oy bekliyor. Ak Partili Düzce milletvekillerinin Düzce’nin sorunları yerine daha çok tartışma yaratan eylem ve söylemlerle Türkiye gündemine oturması ve yaygın medyada haberlere konu olması da mevcut milletvekillerinin imajını Düzceli vatandaşların gözünde olumsuz etkiliyor. Milletvekillerinin çalışmalarını yetersiz görenler, Düzce’nin sorunlarının ancak çevre illerde yer alan muhalefet milletvekilleri tarafından gündeme alındığını ifade ediyor.

Özellikle Ak Parti sempatizanları ise mevcut milletvekillerinin Türkiye’nin olağanüstü gündeminden dolayı Düzce’yi meclise taşıyamadıklarını belirterek vekillere destek veriyor. 17 Aralık operasyonu ve cemaat-hükümet çekişmesinde Düzce’nin gündeme gelmemesinin milletvekillerinin suçu olmadığını vurguluyor. Kamuoyunda bazı Düzcelilerin mevcut milletvekillerine bu yönden bakışı, hem Ak Parti Düzce milletvekili aday seçimlerini hem de yaklaşan 7 Haziran seçimlerinde oyları nasıl etkileyeceği şimdiden merak konusu olmuş durumda. Bakalım Ak Parti oyunu tecrübeden yana mı kullanacak yoksa muhalefetin ve çatlak seslerin etkisinde mi kalacak?

Haber:Y.SEVER