Düzce'de muhalefet partilerinin merkez belediye başkanlığı aday belirleme çalışmaları devam ediyor. 29 Mart Yerel seçimlerinde iktidar partisinin adayının karşısına güçlü bir rakip çıkarma düşüncesiyle hareket eden parti teşkilatları, tek aday üzerinde yoğunlaşırken, AK Parti dışında her partinin merkez için tek aday açıklaması yapıyor.

Uzun süredir Milliyetçi Hareket Partisi'nden Merkez belediye başkanlığı için ismi gündemde olan, ancak adaylığını koyup koymama konusunda karar veremeyen Ömer Küçük'e kesin gözüyle bakılıyor. Düzce teşkilatı tarafından kabul gören Küçük'ün , adaylığını koymadan önce yaptığı nabız yoklamaları ve partiden istediği düşünme süresi sonunda açıklamasını yapması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde de, Düzce Belediye Başkanı aday adayı olarak Evren Kuşçuoğlu'nun ismi belli olurken, ikinci bir aday adayı düşünülüp düşünülmediği ise henüz bilinmiyor. Saadet Partisi'de Düzce Belediye Başkan adayı olarak Selahattin Aydın'ı açıkladıktan sonra görüşmelerine ve çalışmalarına devam ediyor. Büyük Birlik Partisi'de İsmail Bayrak'ı Düzce Belediye Başkan adayı olarak göstermişti. Yerel seçimlere az bir süre kala seçim atmosferinin nasıl geçeceği ise 29 Mart'ta belli olacak.