Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede Düzce milletvekillerine yer verilmemesine ilişkin ilk değerlendirmeyi ana muhalefet partisi yaptı. İzgin, 3 milletvekilinin bakan olabileceğine hiçbir zaman ihtimal vermediğini Düzce’ye faydalı olabilmeleri için mahcup olmayı istediğini dile getirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustaf İzgin, Düzceli olarak bakanlık istediğini fakat durumun gerçekleşmeyeceğini en baştan gördüğünü söyledi. İzgin, “Benim için sürpriz olmadı. Ben en baştan itibaren Düzce Milletvekillerinin bakan olamayacağını söylemiştim. Bir Düzceli olarak ise Düzce’den bakan çıkmasını istemiştim. Yeni kabinede Düzce’den bakan olmayacağını biliyordum. Daha önce iki seçim dönemi geçirdik. İki seçim döneminde de mevcut milletvekilleri partimizin Milletvekili Adaylarının karşısında çıkıp Düzce için açık oturum yapma cesaretini gösteremedi.” dedi.

Düzce milletvekillerinin bakan seçilemeseler bile yüzde 70’in üzerinde oy almış bir partinin milletvekilleri olarak Ankara’da en az bir bakan kadar çalışmaları gerektiğini söyleyerek açıklamalarını sürdüren İzgin, Düzce’deki kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına da seslendi. “Biz Düzce’den milletvekili çıkaramadık. Meclisteki milletvekillerimizle Düzce’nin sesi her zaman olacağız. Partimizin milletvekilleriyle beraber bizde Düzce için çalışacağız. Vatandaşlarımız sorunlarını çözemedikleri takdirde bizlere gelsinler onlara yardımcı olalım. Bizim sorunları çözeceğimize söz veriyoruz.”

İzgin, son olarak milletvekilleri için ‘Ankara’da Düzce’nin sesi olsunlar. Düzce’yi yaşanabilir bir kent haline getirmek için çok çalışmaları gerekiyor.’ Diyerek temennisi iletti.

Haber:Y.SEVER