MHP’de karşılıklı alınan mahkeme kararlarıyla yılan hikâyesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde gözler Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'ndeydi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bayrak açan dört genel başkan adayı, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, alana birlikte gitti.

Düzce'den de çok sayıda MHP'li Ankara'da hazır bulunarak tarafını belirledi. Düzce 7 asil delege üyelerinden Abdullah Danışmaz dışında Taner Çetinkaya, Mete Taşören, Okan Yanmaz, Hüseyin Turna, Dursun Can ve Hülya Ersoy Ankara'daydı.  Yine Büyük Anadolu Oteli önünde muhaliflere destek veren Düzce delegelerine, partinin il ve ilçe teşkilatlarından da yaklaşık 80 partilinin eşlik ettiği öğrenildi.

MHP'li muhalif isimler, Çağrı Heyeti'nin belirlediği Anadolu Oteli'nin çevresinde polis barikatıyla karşılaştı. Emniyetin geniş güvenlik önlemleri aldığı toplantı için kurultayın yapılacağı otele geçiş için izin verilmedi. Delegelerin toplandığı alanda hazırlanan hazirun defterinde 950 imza toplandı. Genel başkan adayları yaptıkları müzakereler sonucu Yargıtay'dan çıkacak kararı bekleme kararı aldılar.

Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" derken, Sinan Oğan, "Yargıtay kararı beklenecek. Buradan sağduyu ile ayrılacağız" diye konuştu. Alandan en son ayrılan Meral Akşener, "Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek" yorumunda bulundu.

YARGITAY 'KURULTAYA HAYIR' DERSE NE OLACAK?

Yargıtay'dan yapılan açıklamada mayıs ayı içerisinde olağanüstü kurultay için karar verileceği bildirilmişti. Şimdi hem genel merkez, hem de muhalifler buradan çıkacak kararı bekliyor.Yargıtay'dan MHP'deki kurultay taleplerine olumsuz bir karar çıkması halinde, muhaliflerin MHP Genel Merkezi'nin ilan ettiği Mart 2018'deki olağan kurultayı beklemesi gerekiyor.

Haber; S. C. AKYÜZ