Öncü TV’nin 23. yılını kutlamak amacıyla kurumu ziyaret eden MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ve parti yönetim kurulu üyeleri Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı ile bir araya geldi. Yılmaz,Öncü Haber mikrofonuna referandum çalışmaları ve Düzce’deki yerel yönetime ilişkin açıklamalarda da bulunmayı ihmal etmedi.

“Öncü RTV ailesi sorunları halkın gözü önüne getiren değerli bir kuruluştur”
Yılmaz konuşmasına, yayın hayatının 23. Yılını kutlayan Öncü TV ve çalışanlarını kutlayarak başlarken, “Medyanın demokrasilerde çok büyük ağırlığı var. Olmazsa olmaz özelliklerinden biri. İnşallah önümüzdeki senelerde daha nice 23. Yaşları hep birlikte kutlarız. Öncü RTV ailesi Düzce için önemli. Düzce’nin sorunlarını ve yapılması gerekenlerini halkın gözü önüne getiren değerli bir kuruluştur. Başarılar diliyorum.”diyerek temennide bulundu.

“Neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlatacağız”
Yılmaz referandum çalışmaları kapsamında neden halka neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlatacaklarını söyleyerek, “Çalışma takvimimizi oluşturmadık ama ısınma turlarına başladık. Önümüzdeki günlerde halkımıza gideceğiz. Tüm teşkilatlarımızla birlikte gayret göstereceğiz.”dedi.

“Düzce’deki siyasi idareciler, Düzce’yi çok kötü yönetiyorlar”
Yılmaz Düzce’nin siyasi irade tarafından kötü yönetildiğini şöyle anlattı:

“Mevcut iktidarın yöneticilerinin ve belediye başkanının Düzce’yi kötü yönettiği gerçeği var. Halkın içine karıştığınızda da bunu çok yakından takip edip anlayabiliyorsunuz. Bu konu referandum süreciyle ayrı bir konudur. Düzce’deki siyasi idareciler maalesef Düzce’yi çok kötü yönetiyorlar. İktidardaki kişilere hep şu uyarıda bulundum:‘fındık fiyatı, yolların çukur olması, kötü yönetilmesi, hastanedeki kuyruklar ve Düzcelinin yaşadığı bütün sorunlar, referandum sürecinde karşınıza gelecektir’ diye söyledim. Milletvekilimiz Ayşe Keşir’e de söyledim. Biz MHP olarak bu olaya ülkenin beka problemi olduğu için evet diyoruz.”

“Bütün yasal haklarımızı kullanmak durumunda kalırız”
Yılmaz, “MHP’li muhaliflerin Düzce’de miting yapacağı” konusuyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi:

“Bize gelen öyle bir duyum yok. Bizimle bir alakası da yok. Hayır diyen arkadaşlara bir şey demiyorum ama örgütlü olarak ‘hayır’ deyip MHP’ye zarar vermek doğrultusunda olanlara gerekli işlemleri yapacağız. MHP’nin en ufak bir simgesini argümanını kullanamazlar. Kullanırlarsa da bütün yasal haklarımızı kullanmak durumunda kalırız.”

“Şimdilik öyle bir çalışma yok ama ihtiyaç olursa tabi ki yapabiliriz”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti ile ortak bir çalışma yürütebiliriz” açıklamasını yorumlayan Yılmaz, “Şu anda ortak bir miting düşüncemiz yok. Gerek olacağını da sanmıyorum. Biz bildiklerimizi ülke beka problemini ön plana çıkararak ve MHP’nin anayasanın ilk dört maddesindeki tutum ve tavrını sergileyerek halkımıza anlatacağız. AKP’li arkadaşlarımız farklı yönden anlatabilir. Bu gerçekleşmeyecek demek de değil. Şimdilik öyle bir çalışma yok ama ihtiyaç olursa tabi ki yapabiliriz.”ifadelerinin kullandı.