Adalet Yürüyüşüne katılım sağlayanlardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuşmalarıyla dikkat çeken milletvekillerinden olan Muharrem İnce’ydi. Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan İnce, hukukun üstünlüğü ilkesine vurgu yaptı.

İnce, “2010 referandumunda insanları nasıl kandırdılar? Düzce rekor oranda “Evet” diyen illerden birisi. Bugünlerde hukukun üstünlüğü olacaktı; üstünlerin hukuku değil. Referandumda milleti kandırdılar, sonra ne oldu? Yargıyı FETÖ’ye teslim ettiler. Bugün geldiğimiz noktada geçmişte o Silivri’de Ergenekon-Balyoz davalarında insanları inim inim inletip Silivri hapishanelerinde insanlara zulüm edenler, o hakimler savcıların yarısı kaçak yarısı da şuanda hapishanede. Onun için onlara da adalet lazım. Yani geçmişte insanları sahte delilerle düzmece delillerle insanları hapse atanlar bugün kendileri hapiste. Ama onların da adil yargılanması lazım.” ifadelerini kullandı.



Yürüyüşün amacının tamamen farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayan İnce, “adaletin yargı tarafından bağımsız ve tarafsız bir yargı tarafından sağlanması bizim talebimizdir.” ifadesini kullandı. Muharrem İnce adalet kavramının sadece yargıda değil toplum tüm kesimlerinde erozyona uğradığını da sözlerine ekledi.
İnce, “Bu ülkenin okullarında adalet yok. Çocuklarımızın soruları çalınıyor. Bu ülkede iş dünyasında adalet yok. İhaleler yandaşlara veriliyor. Kamuda yükselmede adalet yok. Liyakat önemli değil, sadakat önemli. Bu ülkede mazotta adalet yok. Mesela çiftçinin aldığı mazotun fiyatıyla lüks yatlara alınan mazotun fiyatı aynı değil. Çiftçi daha pahalı mazot alıyor. Hiçbir yerde adalet yok. Toplumun çok çeşitli katmanlarından destek gördüğünün farkındayım inşallah hep birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER