İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, bu kez Millet Bahçesi Projesi hakkında bir açıklama yaparak, proje alanı içine giren ve yıkılacağı konuşulan eğitim kurumları hakkında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'den bilgilendirme istedi.

İl Başkanı Er yaptığı yazılı açıklamada, 2. etap Millet Bahçesi Projesi kapsamına giren birçok yapı gibi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun da yıkımının gündeme geldiğini anımsatarak, şunları kaydetti: "Mustafa Kemal Ortaokulu öğrenci ve velilerinin, yeni eğitim öğretim döneminin, telafi eğitim paralelinde, başlamasına sayılı gün kala net bir şekilde bilgilendirilmesi zaruri görülmektedir. Pandemi süreci sebebi ile zaten eğitim hayatları sekteye uğrayan çocuklarımızın, yapım ve yıkım süreci çerçevesinde okullarında kalıp kalmayacakları, eğer okullarından ayrılacak iseler eğitim hayatlarına nerede ve hangi şartlarda devam edecekleri bir an önce netliğe kavuşmalıdır. Bu belirsizlik öğrenciler kadar öğretmenleri de etkilemektedir ki öğretmenlerimizin tayin taleplerinin de öğrencilerimizin eğitim hayatlarını etkileyeceği göz ardı edilmemelidir."


Projelerin sadece müteahhitlik faaliyetleri çerçevesinde değerlendirilmemesi gerektiğine işaret eden İl Başkanı Er, yatırımların sosyal ve toplumsal etkileri de göz önüne alınarak, öğrencilerin ve velilerin mağdur edilmemesini istedi.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, açıklamasının sonunda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından yanıtlanmak üzere şu soruları sıraladı:
1) Yeni eğitim öğretim yılında Mustafa Kemal Ortaokulu'nda eğitim verilecek midir?
2) Okulda eğitim yapılmayacak ise eğitim yapılacak okul tercihi okulun yakınındaki çıraklık eğitim merkezi mi olacaktır? Eğer cevap evet ise, Çıraklık Eğitim Merkezi'nin fiziki sartları buna ne kadar müsaittir?
3) Mustafa Kemal Ortaokulu velileri ve öğrencileri ne zaman resmi olarak bilgilendirilecektir?

4) Pandemi sebebi ile oluşan eğitim boşluğu sebebi ile zaten mağdur olan velilerin ve öğrencilerin, okulun fiziki durumu ile alakali belirsizliği ile ilgili yaşadıkları mağduriyetlerin telafisi nasıl yapılacaktır?