MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde geçtiğimiz haftasonu düzenlenen Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“DÜZCE’NİN SORUNLARI ŞURASI’ OLMASI GEREKİYORDU”
İlk olarak toplantıda ele alınan konulara yönelik konuşan Yılmaz, toplantının ‘Düzce’nin Sorunları Şurası’ olması gerektiği görüşünü aktardı. Yılmaz, şöyle konuştu: “Düzce’nin sorunları o kadar çok ki o toplantının ‘Düzce’nin sorunları Şurası’ olması gerekiyordu. Toplantıda Sayın Bakan çevreye duyarlılık konusuna dikkat çekince benim aklıma, önümüzdeki dönemlerde çevreye zarar verecek çimento fabrikası geldi. Sayın Bakanın bakanlığı icracı bir bakanlık. Kendisine bağlı olan üst düzey bürokratları getirip insanlarla tartışması, konuşması, fikir alması, kendisi çok saygı duyulacak ve önemli bir hareket yaptı.

MHP'NİN BAKAN'DAN BEKLENTİSİ: ‘YEŞİL SANAYİ’ GETİRSİN
Bizim bakanımız icracı bir bakanlıkta olduğu için kendisinden beklentimiz şu; sayın bakan bize ‘Yeşil Sanayi’ getirsin. Çevreyi kirletmeyen, istihdamı arttırıcı, üretime katkısı olan, katma değeri olan bir sanayi istiyoruz. Mesela yerli otomotiv sayın bakana bağlı, biz diyoruz ki en azından tamamı bizde olmayabilir ama en azından bunun bir parçası bizde olsun, Düzce’de olsun. Bizim bakandan istediğimiz sadece bu. Bir Adapazarı, bir İzmit oralar yıllarca otomotiv sektörünün can verdiği yerler. Biz burada da yavaş yavaş otomotivle alakalı bir yatırım dalının burada olmasını istiyoruz. Bu Düzce’ye her yönüyle katkı sağlayacaktır.”

“DÜZCE YILLARCA KÖTÜ YÖNETİLDİ”
Toplantı sırasında Bakan'a yönelttiği ‘Düzce iyi yönetiliyor mu? Ona inanıyor musunuz?’ soruna da açıklık getiren MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Tabii ki bundan sayın bakan sorumlu değil. Düzce yıllarca kötü yönetildi. Bundan sonra iyi yönetilebilir. Düzce’nin idari yönden sorunları var. Belediye açısından sorunları var. Bu sorunların aşılması gerektiği kanaatindeyim. Sayın bakanın kendisini bu konularla yormasını istemiyoruz. Geçen ki basın açıklamamda da söyledim. Biz gerçekten başarılı olmasını istiyoruz sayın bakanın. Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki talimatıyla ilgili bunun yerine getirilmemesi, yerel idarecilerin, yerel temsilcilerin gereken ihtimamı göstermeyişi belki de sayın bakanın naif kişiliğinden yararlanıyorlardır. Biz böyle olsun istemiyoruz. O yüzden diyoruz ki Düzce iyi idare edilsin.”

“DÜZCE 3 AYDA 3 VALİ DEĞİŞTİRİYORSA...”
“Düzce 3 ayda 3 vali değiştiriyorsa, 17 sene önce yıkılan hastaneyi “yaptık” diye övünülüyorsa bir sıkıntı var demektir.” diyerek eleştirilerini sürdüren MHP İl Başkanı Yılmaz, “Aynı zihniyetle iktidarda olacaksınız, “terminali yaptık” diye övüneceksiniz. Biz bunlar olsun istemiyoruz. Düzce kötü yönetiliyor.”
dedi. 

“HAZIRLIKSIZ GİTMEK ZORUNDA KALDIM”
Toplantıya katıldığı kıyafeti yönünden çok eleştirilmesi konusuna da değinen Yılmaz, şunları kaydetti: “Hazırlıksız gitmek zorunda kaldım önceden haberim olmasına rağmen gelişen olaylar neticesinde zaten gidemeyecektim ama Sayın TSO Başkanı’nın ısrarı üzerine gittim. Dediğim gibi biz sayın bakanın başarılı olmasını istiyoruz çünkü bu bizim Düzce’mizin kazancı olacaktır.”

“KESİNLİKLE SAYGISIZLIK YAPMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası'nda söz aldığı sırada ayağa kalkmaması için ise şu açıklamayı yaptı: “Orası bir panel… Panellerde zaten ayağa kalkıp konuşmazsınız. Panel ve yönetimi masada oturur. Bu bir saygısızlık değildir. Bizim sayın bakana ve devletin makamlarına olan saygımız sonsuzdur. Kendisine saygı ve sevgide kusur etmeyiz. Ama dediğim gibi orası bir panel ve ayağa kalkılmaz. Panel bunu böyle gerektirir. Bunun saygısızlık olarak atfedilmesine üzülürüm. Kesinlikle bizim ne sayın bakana ne şahsına ne bulunduğu makama saygısızlık yapmamız söz konusu değil. Kendisinin şahsı da saygı ve sevgiyi son derece hak eden bir insandır. Aramızda herhangi bir gerginlik geçmemiştir. Biz MHP olarak da devletin konumlarına saygı be sevgi göstermesini bilen bir partiyiz.”