Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları kongresi yapıldı. Kızılay toplantı salonundaki kongrenin divan başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yaptı. 

Düzce’nin benim kalbimde bambaşka yeri var

Nazlıaka, kongrede yaptığı açıklamada Düzce’nin kendisi için neden özel olduğunu anlattı.

“Düzce’nin benim kalbimde bambaşka yeri var. 2010 yılında parti meclisi seçildiğimde bana verilen ilk ilk Düzce’ydi. Düzce’de genç işsizlerle ilgili proje yaptık. Burslar verdik, sanatsal kültürel etkinlikler hazırladık. Düzce’de başarılı olan bu proje diğer illere de örnek oldu. Bu yüzden Düzcelilere teşekkür ediyorum.”
Düzce bu gidişte Guinness Rekorlar kitabına girer

Düzce’ye ilk geldiği günden bugüne aynı sorunların devam ettiğine dikkat çeken Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üzülerek görüyorum ki 2010 yılından bugüne 5 yıl geçti. O gün geldiğim Düzce’deki sorunlar bugünde hakim. O zamanda AK parti milletvekilleri vardı. Şimdide Ak Parti milletvekilleri var.  Ak Parti milletvekilleri Düzce’nin sorunlarını ele alamıyor diyorduk, şimdi de öyle.  Düzce’nin sağlık sorunları devam ediyor. Açılacak denilen hastane hala açılamadı. Tem otoyolunu organize sanayiye bağlanma talebi vardı yine aynı talep devam ediyor. Terminal köy terminali, Düzce’ye yakışmıyor demiştik. Yine aynı terminal duruyor.  Düzce’nin 2 bin 500 yıllık tarihi tiyatrosu var ancak 500 kişilik kültür merkezi hala açılamamış. Düzce bu gidişte Guinness Rekorlar kitabına girer.”

Başkanlık sistemi, Dış politika, basına sansür gibi gündeme ilişkin konularda açıklamalar yapan CHP Milletvekili Nazlıaka, Türkiye’nin karanlık bir tabloya sürüklendiğini dile getirdi. Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aydınlık yarına ulaşmak için tek alternatif olduğunu da sözlerine ekledi.

CHP Düzce Kadın kolları kongresinde konuşan Nazlıaka, kadının hayatın her alanında söz sahibi olması gerektiğini de dile getirdi.

Tozan’dan Hodri Meydan

Nazlıaka’nın ardından konuşan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın hedefinde hükümet vardı. Tozan, hükümetin Düzce temsilcilerine medya karşısında kentin sorunlarını tartışmaya davet etti.

Yeni Başkan Karaüç!

Konuşmaların ardından tek listeli seçime gidildi. Blok liste şeklinde yapılan kongrede Fatma Karaüç, mevcut başkan Suna Can’dan görevi devraldı. Karaüç, Düzce’nin yükselen oy oranlarını daha da yukarılara çekmek için çalışacaklarını söyledi.

HABER;S.KAŞKIR