“Zor bir süreçti”

Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından daha önce 11 Temmuz’da açılacağı duyurulan fakat yaşanan gelişmelerle birlikte açılışı verilen tarihte yapılması pek de mümkün olmayan Kültür Merkezi için herkesin merak ettiği aksaklığın nedenini anlattı. “Kültür Merkezinin hukuki bir sorunu vardı. Konuyu yakından bilenlerin iyi bildiği bir sorundu. Biten işlerin raporunun doğru tutulup, o rapor minvalinde kalan işlerin yeniden ihale edilmesi süreci vardı. O süreç zor bir süreçti. Aslında konuyu bekleten ‘Kültür Merkezi uzun zamandır neden bitmedi?’ sorusunu sorduran konu oydu. Riskli ve sıkıntılı bir konuydu, halloldu. Biz orayı bakanımızla birkaç kez gezdik. Yüzde 10’luk bir iş var.”

“İhalesi yapılıp süreç takip edilecek”

Keşir, Kültür Merkezi inşaatının kalan kısmıyla ilgili sürece değinerek açıklamalarına devam etti. “Belediye Başkanımız maddi kaynağın hazır olduğunu söylüyor. Hızlı bir şekilde ihalesini yapıp süreci takip etmesi kalıyor. Asıl o sıkıntılı süreci 15 gün önce tamamladık. Birde şu var. Bayramlaşmaları mekanlar almasın, isterim. Düzce’ye yakışan budur. Bayramlaşmalar büyük mekanlarda yapılmayı hak ediyor. Kültür Merkezi bu anlamda iyi bir yer olacak.”

“Ankara cevabını aldı”

Düzce’nin kabineye bakan kazandırmasının Ankara’da nasıl yankı bulduğu hakkında düşüncelerini ifade eden Milletvekili Keşir, Düzce’nin seçimdeki başarısının kararda etken olduğundan söz etti. “Düzce 5 seçimdir 3-0 yapan tek ildir. Bakanın olmasıyla beraber Ankara’nın Düzce’nin karnesini daha net görme şansı oldu. Ankara Düzce bu bakanlığı nereden aldı?’ sorusunun cevabını aldı. Bu Düzce’nin çok iyi bir PR’ı oldu.”

Özlü’nün bakanlıkta aldığı görevin kendileri için biçilmiş kaftan olduğunu ifade eden Keşir, tüm milletvekillerinin siyaset ve bürokrasi ilişkisi nedeniyle Bakan Özlü ile uyumlu çalışacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Haber:Y.SEVER