2019 mart ayında yapılacak yerel seçimler konusunda ilk olarak AK Parti harekete geçmişti. Yerel seçimlerin erkene alınması da gündemdeyken partilerin Düzce ayağında henüz her hangi hareketlilik yaşanmaması dikkatlerden kaçmadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için start verildiğini açıklamıştı ama seçim konusunda 18 Ağustos’ta yapılacak genel kurulun beklendiği de biliniyor. Partinin genel seçimlerdeki oy kaybının ardından yerel seçimlerde daha itinalı bir çalışma yapacağı ve belediye başkan adayları konusunda hummalı davrandığı da konuşulan konular arasında yer alıyor. Diğer taraftan mevcut belediye başkanlarının yerlerinde kalıp kalmayacağı da merak edilen konular arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Düzce il yönetimi uzun süredir devam eden suskunluğuna devam ederken yerel seçimler için ne yapılacağı, adaylık kriterleri gibi konularda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce arasındaki gerginlik ve partililerin bu iki isim arasında seçim yapmak zorunda kalması hala yerel seçimler konusunda partide neden çalışma yapılmadığını gözler önüne seriyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
Düzce’de merakla beklenen konuların başında da 16 yıldır Düzce’de bir ilki gerçekleştirerek Ümit Yılmaz ile birlikte bir milletvekili çıkarmayı başaran Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlerde de aynı başarıyı yakalayıp yakalamayacağı oldu. Partide bu zamana kadar tek aday adayı açıklanırken uzun süredir yerel seçim konusunda parti içinde herhangi bir hareketlilik yaşanmadığı gözleniyor. Milletvekili Ümit Yılmaz ve İl Başkanı İlhami Caboğlu ise teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya devam ediyor.

İYİ Parti (İP)
Genel seçimler öncesinde ortaya çıkarak yapılacak seçimlerde Düzce’de acaba başarılı olur mu sorusunu akıllara getiren İYİ Parti’de şu an istifalar ön plana çıkarken parti içinde de yerel seçimler için yapılması düşünülen çalışmaların konuşulduğu öğrenildi. Genel seçimlerde hayal kırıklığı yaşayan partinin yerel seçimlerde neler yapacağı da merakla beklenen konular arasında.

Haber: M. AYDIN