Adalet ve Kalkınma Partisi'ne açılan kapatma davası, Ergenekon soruşturması gibi ülke gündemini derinden etkileyen olaylar nedeniyle muhalefet hazırlıklarını Kasım ayında bir baskın seçim ihtimalini göz önünde bulundurarak sürdürüyor. CHP il başkanı Zekeriya Tozan, siyasi gelişmeleri değerlendirirken, Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu ile görüştüklerini, ancak bu görüşmelerde herhangi bir adaylık konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

Ana Muhalefet Partısi CHP'nin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, kasım ayında yapılacak bir baskın seçime göre hazırlık yaptıklarını doğruladı. Tozan ülke gündemindeki önemli olaylar nedeniyle geleceği kestirmekte güçlük çektiklerini de ifade etti.

Tozan, aday çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken isim vermekten özenle kaçındı. Adaylar konusunda bir sıkıntıları olmadığını söyleyen Tozan, kamu görevlilerinin aday olmasının da söz konusu olduğunu, ancak şu ana kadar bayan adaylardan başvuru almadıklarını, ilerleyen zamanlarda başvuru olursa değerlendirebileceklerini dile getirdi.

Programlarını Ak Parti'nin kapatılması ile ilgili davaya göre yapmadıklarını söyleyen CHP İl Başkanı, geçtiğimiz günlerde Akçakoca'ya gelen Eski Düzce Valisi ve genel seçimlerde partilerinden Aday Adayı olan Halil Nimetoğlu ile zaman zaman görüştüklerini, bu görüşmelerde Düzce'nin nasıl daha iyi gelişebileceği konularının konuşulduğunu belirtti.. Tozan, Nimetoğlu'nun herhangi bir adaylık için talepte bulunmadığını ifade etti.