CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce İl Örgütünü yaptığı ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye’de gündemin hızlı değiştiğini belirterek sözlerine başlayan Özcan, 1 Ekim’den itibaren açık olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi.

Padişahların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar yetkisi yoktu
AK Parti’nin darbe girişimini fırsat bilerek OHAL ilan ettiğini ifade eden Özcan, Türkiye’de toplumun sindirildiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Ülkeyi düze çıkartmak için Başkanlık Sistemi diye bir sistem öne çıkartıyorlar. Türk tipi dedikleri sistem diktatörlüğü gider. Osmanlı’daki son dönem padişahlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar yetkisi yoktu. Tuttukları nöbetler, demokrasi nöbetleri değildi. Oraya gidenler ya Erdoğan’a sahip çıkmak için ya da FETÖ’cü kimliği nigizlemek için o meydanlara giden insanlardı. Meydanlara gidenlerin önemli bir kısmı FETÖ’cü çıkıyor."

Başkanlığı ikbali için istiyor
Başkanlık Sisteminin gelmesiyle neyin değişeceği sorusunu yönelten Özcan, Erdoğan’ın Başkanlık Sistemini neden istediğini şöyle anlattı: “Başkanlık sistemini kendi ikbali için istiyor. İleride yargılanmamak, geçmişini Türk Milletine aklatmak istiyor. Kendinden başka birini düşünmüyor. Milletin bekası hiç umurunda değil. Bu ülkede Cumhurbaşkanı kendi ve çevresindeki aile efradının bekasını düşünüyor.”

Bahçeli, Erdoğan’ın resmen yedek lastiği gibi davranıyor
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını aktaran Özcan nedenini şu şekilde ifade etti: “MHP tabanının Bahçeli gibi düşünmediğini görüyorum. Bahçeli, Erdoğan’ın resmen yedek lastiği gibi davranıyor. AK Parti hangi işe başlasa, desteksiz olarak muhakkak Bahçeli’yi yanında görüyor.”

Başkanlık Sistemi bu ülkeye diktatörlükten başka hiçbir şey getirmez
Türkiye’de sistem değişikliği adı altında Nisan-Mayıs aylarında rejim değişikliğinin söz konusu olabileceğini söyleyen Özcan, referandum sandığının ortaya konabileceğini vurguladı. Özcan konuyla ilgili olarak, “Başkanlık Sistemi bu ülkeye diktatörlükten başka hiçbir şey getirmez. Bu ülkenin bölünmesiyle de sonuçlanabilir. Başkanlık Sisteminde siyasal partilerin hiçbir anlam ve önemi kalmıyor. Başkan seçildiğinde ülkeyi ekibiyle birlikte canının istediği gibi yönetiyor. Parlamento karar değil, onay mercii oluyor.” diye konuştu.