Genel seçimlerden sonra ciddi sıkıntılar yaşayan İYİ Parti’de yerel seçim çalışmaları da başladı. Seçim çalışmaları kapsamında genel merkezden seçilen isimler, illeri gezerek hem incelemelerde bulunuyor hem de gittikleri illerin sorunlarını öğreniyor.

“İyilik kervanı yollarda” sloganıyla gezilerine başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu da geziler kapsamında Düzce’ye gelerek il teşkilatını ziyarette bulundu. Nuhoğlu, Düzce’nin sorunları hakkında da bilgiler aldı.

“İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engellemek olduğunu herkes biliyor”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Nuhoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Genel seçimlerin üzerinden üç ay geçti, mahalli seçimlere ise 6 ay var. Böyle bir dönemde İYİ Parti olarak iyilik kervanı yollarda programını dün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi İYİ Parti’nin kuruluşu 25 Ekim 2017’dir ve henüz bir yılını doldurmamıştır. Parti kurulduğu günden itibaren çok hızlı bir siyasi hareket yaşadık. Partinin kuruluşu, birinci olağan kurultayımız, ilçe ve il teşkilatlarının kurulması, ilçe ve il kongreleri, birinci olağan üstü kurultay, baskın genel seçimler ve ikinci olağan üstü kurultay gibi on buçuk aya sığan çok hızlı bir trafik yaşadık. İYİ Parti’nin bir ihtiyaçtan kurulduğunu ve bu ihtiyaçtan dolayı da seçimlere mutlaka katılmak istediğini ama iktidar partisinin de İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin engellemek için her yolu denediğini Türk kamuoyu bilmektedir. Her şeye rağmen İYİ Parti seçimlere katılmıştır ve çıkan sonuçları değerlendirdiğimiz zaman görülecektir ki Adalet ve Kalkınma Partisi, 2015 seçimlerine göre yüzde 8 civarında oy kaybetmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin en eski partisi olmasına rağmen Türkiye’de iktidar olamayacağını bir kez daha göstermiştir. Halkların Demokratik Partisi Türkiye’nin tamamını kucaklayamadığını ve iktidar olamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de Türkiye’de iktidar olma niyeti olmadığını bir kez daha göstermiştir. İYİ Parti ise bütün engellemelere ve maddi imkansızlıklara rağmen yüzde 10.16 oy alarak kendini göstermiştir. Erken ve baskın seçimin en önemli sebeplerinden bir tanesi İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engellemek olduğunu herkes biliyor.”

“Vali’yle paylaşılmasında fayda görüyoruz”
 Düzce’nin sorunları konusunda görüşmeler yapacağını da sözlerine ekleyen Nuhoğlu, şöyle konuştu:
“Düzce’de de sabah teşkilatımızla toplandık, şimdi basınla bir aradayız, öğleden sonra da çeşitli toplantılarımız var. Her ne kadar Vali Bey Ankara’dan dönüp de randevuyu öyle verecek bilgisine ulaştıysak da biz Vali Beyle görüşüp Düzce’nin sorunlarını onunla görüşmek arzusundayız. Bu iyilik kervanı yollara çıkarken yöresel sorunların aynı zamanda Vali’yle paylaşılmasında fayda görüyoruz.”

Haber: M. AYDIN