24 Haziran’da yapılan genel seçimlere İYİ Parti’nin girip giremeyeceği merak konusu olurken diğer merak konusu olan olay ise seçimlerde Süleymancılar tarikatı olarak tabir edilen tarikat üyelerinin partiye oy verme eylemi gündeme geldi.

Seçimler sürecinde sürekli gündemde olan bu konu yapılan açıklamalarla uzun zaman gündemdeki yerini korumuştu. Yerel seçimler için Düzce’ye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu’na Süleymancı Cemaatle İyi Parti arasındaki oy diyalogunu sorduk.


“Bir kez daha söylüyorum onlar bize oy vermezler” 

Konuyla ilgili Öncü TV Haber Koordinatörü Sadullah Ünsal ile diyalog kurarak soru cevap şeklinde geçen konuşma da Nuhoğlu şu cevapları verdi:

Bu yüzde 16.6 oy oranında Süleymancılar’ın oyu var mı?
“Yok efendim. Ben o cemaati çok iyi biliyorum o muhabbeti çok iyi takip ediyorum.”

AK Partili milletvekilinin köyünde İYİ Parti’ye oy çıktı ve ben bizzat şahit oldum whatsappdaki trafikte gördüm oyunuzu İYİ Parti’ye verin diye ifade vardı.


Oy vermezler. Ben o cemaati çok iyi biliyorum.  Verecekleri oy diyelim ki Türkiye’deki oyları 100 bin tane midir? Bize bin tane bile vermemişlerdir ve oyları da abartıldığı gibi değildir. 



Sayın Vekilim AK Parti’de 3. Sırada Numan Çabuk isimli bir aday vardı. Bu adamın köyünden 170 tane oy çıksa o adam milletvekiliydi. Oradan birinci parti MHP olarak çıktı. Bakın o üyelerin fazla olduğu bütün yerlerde İYİ Parti birinci parti.

Bunu kesinlikle inceleyeceğiz. Sandık numaralarını arkadaştan al, mademki basın mensubudur bunu inceleyelim. Siz takip etmişsiniz, ezbere konuşmazsınız. Süleymancılar bize oy verdiyse bile çok az vermişlerdir. Bir kez daha söylüyorum onlar bize oy vermezler.”

Haber: M. AYDIN