Muhalefet partilerine göre Düzce'nin eğitimdeki başarısızlığının suçlusu milletvekilleri. Dün yaptığı basın açıklamasında YGS'deki başarısızlığı milletvekillerine bağlayan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun ardından bugün MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da faturayı milletvekillerine kesti.

Sadece Düzce değil Türkiye genelinde eğitimde başarısız olunduğuna dikkat çeken Danışmaz,YGS'de 65. sırada olmamızın sebebinin düzeltilemeyen fiziki yapılardan kaynaklandığını söyledi.

Danışmaz, “Düzce'de 65. sırada olmamızda eğitimcilerin rahat bir ortamda eğitim verememelerinden kaynaklanmaktadır. Yaklaşık 14 yıl geçmesine rağmen Düzce'de hala prefabriklerde eğitim görülüyorsa bunun en büyük sorumlusu milletvekilleridir. Milletvekilleri Düzce'de gerekli yatırımı sağlayamadıkları için başarısız bir konuma gelmiş oluyor. 14 yıldır Hala daha prefabrik okullarda eğitim görülüyorsa bu Düzce'de takdire şayan bir biçimde oy olan milletvekillerinin yüz karasıdır, ayıbıdır! Bunlar Utanması, sokağa çıkamaması gereken insanların başında gelenlerdir.”derken başarılı olması için eğitim koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Haber: S. KAŞKIR