Dün Akşam yayınlanan ve tüm Düzce'yi ekranlara kilitleyen “Son Nokta” programında siyasi kulisler ve kamuoyunda yaygın olarak tartışılan spekülasyonları değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bir milletvekili ile arasını açmak isteyen çevreler olduğunu söyledi.

Başkan Keleş, herkesin yaptığı işleri beğenmesinin şart olmadığını, önemli olanın beğenenlerin fazla olması olduğunu ifade ederken, gelecek dönemde yeniden Belediye Başkanı olmasının üç şarta bağlı olduğunu söyledi. Keleş, bu şartların öncelikle kendisinin istemesi, halkın istemesi ve Ak Parti Genel Merkezi'nin istemesi olduğunu ifade etti.

Ak Parti içinde herkesin kendisinin belediye başkanlığını istemiyor olabileceğini ifade eden Belediye Başkanı, Milletvekillerinden biri ile arasının açılmaya çalışıldığını söyledi. Bu konu ile ilgili kamuoyunda da bir kanaat oluştuğunu belirten Keleş, bu milletvekili ile ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir problemi olmadığını söyledi.

İsim vermeden bu milletvekilinin kendi hakkında genel merkeze bilgi aktardığı iddialarına değinen Keleş, bu durumun doğru olması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu muhakeme edeceğini ifade etti. Keleş, bu milletvekilinin bu iddiaların doğru olmadığını açıklaması gerektiğine inandığını da belirtti.

Kendisine “şu milletvekilinin seçilmesine engel ol ileride senin önünü tıkayacak” tarzında tavsiyeler verildiğini de söyleyen Belediye Başkanı, bu tavsiyelere Hiçbir zaman kulak asmadığını dile getirdi.

Celal Erbay'ın “Konuşursam görevdekiler rencide olabilir” sözlerinin kendisi ile ilgili olmasının mümkün olmadığını söyleyen Keleş, Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un adaylığının kendisi açısından bir sıkıntı yaratmayacağını da sözlerine ekledi.