Geçtiğimiz 24 Kası tarihinde MHP’den istifa etmesinin 28 Kasım’da İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olan Ercan Katırcıoğlu’na CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan 5 kritik soru yöneltmişti. Katırcıoğlu da bugün parti binasında yaptığı basın açıklaması ile Tozan’ın sorduğu sorulara sert bir yanıt verdi.

“Bizim ufak işlerle zaman kaybedecek lüksümüz yok”
CHP İl Başkanı Tozan’ın açıklamalarını dinlemediğini kaydeden Katırcıoğlu şunları kaydetti:

“CHP İl Başkanı Sayın Tozan’ın açıklamalarını dinlemedim. Ama basından görevli arkadaşlarımız bana konuyu ilettiler. Kendisinin bu ülkenin yangın yerine döndüğü bir zamanda niye şahsi bir soru ve cevap içerisine girdiğini anlayabilmiş değilim. Kendisine bugüne kadar bir cevap vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. Bizim ufak işlerle, ufak istasyonlarla zaman kaybedecek lüksümüz yok. Bizim hedefimiz büyük.”

“O belge ve dokümanları benden aldı”
MHP’den istifasının kendi kararı olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, “Kendisi 16 Nisanda tavrımın ne olduğunu sormuş; 16 Nisan’da neler yapabiliriz diye bana sorular soran ve bir otelin izninin alınması ile ilgili benden yardım istemiştir. MHP’den istifamı sormuş; bu benim kendi, şahsi düşüncem ve kendi vereceğim karardır, kimseden icazet alacak durumda değilim. Sayın Tozan şimdiye kadar yaptığı basın açıklamalarında belediyeyle ilgili birçok bilgiyi benden alan, isteyen ve bu dokümanlarla basın toplantısı yapmayı başaran bir arkadaşımızdı.” Diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ