CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun, Düzce’den yüzde 85 oranında oy beklentisi olan AK Parti'ye ”Çok hizmet ettiler yüzde yüz oy verelim Düzce’yi yerinde saydıralım” şeklindeki eleştirisine Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'dan iddialı bir cevap geldi. Her 3 kişiden 2'sinin AK Parti'ye oy verdiğne dikkat çeken Korkmaz, “Dün neydi bugün ne oldu?” diye afişlerini astıklarında ne kadar hizmet ettiklerini göreceklerini belirtti.

Afişlerimizi astığımızda uyanacak

Korkmaz, “Bizim halk dilinde bir laf vardır “Ağzından çıksın koynuna girsin” diye. Sayın Karslıoğlu yüzde yüz demişse inşallah gerçekleşir. O her ne kadar ironi yapmış olsa bile biz metin olarak alıyor ve kabul ediyoruz. Ben Düzce'de AK Parti'nin potansiyelin minimum yüzde 80-85 olduğunu düşünüyorum. Yüzde yüzde de verilir. 10 sene önce bunu söyleseniz insanlar gülerdi ama şimdi gülmüyorlar. Her 3 kişiden 2'si AK Parti'ye oy veriyor. Yarın 3 kişiden 3'nün vermeyeceği ne malum. “Biz bu kadar rahatız, bu halk bize oy vermeye mecburdur”demek değildir. Biz halkımızın sağ duyusuna güveniyor, onlara layık olmaya çalışıyoruz. Onlar bizim gayretimizi gördükçe teveccüh edeceğini düşünüyoruz. Ne olursa alırız şımarıklığı içinde değiliz. Basri Karslıoğlu ne yaptığımızı görmüyorsa 2 sene sonra seçim sürecinde “Dün neydi bugün ne oldu?” diye afişlerimizi astığımızda uyanacak. O zaman çok geç olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

CHP İl Başkanı'nın en çok eleştiri konusu yaptığı 300 yataklı devlet hastanesi konusuna da değinen Korkmaz, Karslıoğlu'nun açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti.

Bu benim elimde olan bir şey değilki

Korkmaz, “Basri bey arkadaşımız ve sevdiğimiz bir insan. Bu işleri de bilen birisi. Ben bazen şaşıyorum. Basri bey bir hastanenin ne şekilde ihale edildiğini, nasıl gerçekleştiğini, yapım aşamasının nasıl olduğunu eğer bu iş sekteye uğrarsa bu işin hukukuki sürenin nasıl olduğunu bilir. Ama sadece siyaset yapmak için söylüyorsa burada Basri Bey'e sitem etme hakkına sahibim. Yakışmıyor. Ona cevap vermek bana düşmez ama Basri Bey bunun hangi süreçlerden geçtiğimi çok iyi biliyor. Hastane bugüne kadar gelmiş ve iflas etmiş ve işi götüremiyor ve belli bir hukuki süreçleri var. Bununla ilgili süreci tamamlamak için TOKİ'ye gittik ve elimizden geleni yaptık. Sonuçta iptal edildi. Bunun da bir süreci var. 1-1 buçuk ay içerisinde davet usulüyle yeniden ihale edilecek ve bu inşaat yazın başlayacak. Bu benim elimde olan bir şey değilki. Kanunun üstünde miyim ben?” şeklinde konuştu.

Bitecek, Basri Bey de bunu görecek

Hastanenin kendi dönemlerinde bitirileceğini savunan Korkmaz, Karslıoğlu'na da hastanenin tamamlanınca önünde fotoğraf çektirmeye davet etti.

Korkmaz, “Bu hastane bizim süremiz içinde bitecek, Basri Bey de bunu görecek. Muhalefetin böyle şeylere sarılması doğru değil, çünkü hüsrana neden olacak. Sonuçta parası hazır. Parasızlıktan değil bu. Hukuki bir sıkıntıdan dolayı süreyi beklemek zorundayız. Bu iş bittiğinde ekibiyle birlikte hastanenin önünde gülümseyerek poz versin ve “Biz bunu anlayamadık” desin daha iyi olur” diye konuştu.

Akil adamlar bir siyasi hareket değildir

Yarın Düzce'ye gelecek olan Akil Adamlarla ilgili Korkmaz, bunun siyasi bir hareket olmadığını belirtirken faydalı bir çalışma olduğunu vurguladı.

Korkmaz, “Bu akil adamlar bir siyasi hareket değildir. Bu toplumun değer verdiği insanlar. Kimisi sanatçı, kimisi yazar, kimisi sanatçı kimisi işadamı. Ama hepsimi toplumun değer verdiği insanlar. Bu insanlar bu sürecin başarıya ulaştırılmasında kamuoyu oluşturmada yardımcı olacak. Halkımızı dinleyecekler, hassasiyetlerini anlayacaklar ve bu konuda bilgilendirecekler. Bir şekilde yardımcı olacaklar. Siyasi hareket olmadığı için biz yarın katılmayacağız. Bu hareket siyaset üstü bir harekettir. Bu konu hassas bir bölge ne olup bittiğini anlamak istiyorlar. Hükümet ne yapıyor, yanlış mı yapıyoruz düşüncesi hakim. Bu anlaşılabilir bir endişedir. Bunun giderilebilmesi için istişarede bulunacaklar ve bunun sonunda rapor hazırlayarak hükümete bildirecekler. Sahada neler ortaya çıkacak bunu hep berber göreceğiz. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin yeniden dizayn edilme sürecinde olduğunu düşünüyorum. Her yüzyılda bir böyle bir değişim süreci oluyor. Türkiye'nin de önemli bir dönüşüm sürecinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber: S. KAŞKIR