AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü seçim çalışmalarında Düzce için yapılanların yanında  hedeflerini de anlatıyor. Bu çerçevede Özlü, Düzce’nin bir üniversite şehri olması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Güzel ve büyük bir büyük kampüs açtık
Düzce Üniversitesi’nin AK Parti döneminde 2006 yılında kurulduğunun altını çizen Özlü, “Düzce Üniversitesi'ne çok büyük önem veriyoruz. Kuruluş aşamasında kendisine bağlanan 3 fakülteden bugün 12 fakülteye, 2 meslek yüksek okulu’ndan 8 meslek yüksek okuluna ulaştık. Fakülte ve meslek yüksek okulu sayını 4’e katladık. 2007 yılında 5 bin 856 olan öğrenci sayısından bugün 24 bin 350’ye ulaştık. Bugüne kadar üniversitemize 244 milyon TL yatırım yaptık. Güzel ve büyük bir büyük kampüs açtık.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en iyisi olması için çabalayacağız
Düzce Üniversitesi’nin hedeflerini de anlatan Milletvekili Faruk Özlü, “Düzce Üniversitesi’nin ‘Sağlık Bilimleri-Tıp’ ve ‘Çevre Teknolojileri’ alanında uzmanlaşma konusunda stratejik hedefleri var. Üniversitemizin bu iki alanda derinleşmesi-uzmanlaşmasını destekliyoruz. Bu iki alanda ‘iddialı olması’ ve ‘Türkiye’nin en iyi üniversitesi olması’ için rektörümüze tam destek vereceğiz.  Üniversitemize yeni fakülteler açmak ve özellikle mevcut fakültelerin derslik, öğretim elemanı ve araştırma-geliştirme kapasitesini genişletmek ve derinleştirmek daha doğru bir strateji olur.” dedi.
Düzce’nin yurt kapasitesi hızla geliştirilmeli
“'Üniversite Şehri Düzce' olmak için öğrencilerin kalacak yer sorunlarını çözmek öncelik arz ediyor. Bu maksatla Düzce’nin yurt kapasitesinin hızla geliştirilmesi gerekiyor.” diyen AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, bu konuda attıkları ve atacakları adımları da anlattı. Özlü, “Bunun için de ilk aşamada Kalıcı Konutlar bölgesindeki işyerlerini öğrenci yurduna çevirme kararı aldık. Üniversite ile şehri birbirine entegre edeceğiz. Bu şekilde Düzce Üniversitesi, Düzce’nin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak.” diye konuştu.
Hedefimiz 2023’te 60 bin öğrenci
AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlık Bilimleri-Tıp ve Çevre teknolojileri gibi iki alana yoğunlaşmak, 2023 yılında 60 bin öğrenci sayısına ulaşmak ana hedefimizdir. Düzce bir ‘Üniversite Şehri’ olacak, ‘Düzce’nin gelişme ve kalkınmasının merkezine yer alacak’


Haber:C.ÜSTÜNER