Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay, Özlü'nün proje lansmanı için saat 14:30 sıralarında Düzce'ye geldi. İlk olarak Düzce Valiliği'ni ziyaret eden Oktay, burada ilin idareci ve siyasileri ile mini bir toplantı yaptı.

Valilik'teki görüşmenin ardından Oktay ve beraberinde Özlü ve partililerle proje tanıtımının yapılacağı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'na geçti. Parti bayrakları, balonlar ve afişlerle süslenen salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü'nün salona giriş yapması ile büyük bir coşku yaşadı. Vatandaşlar, alkış ve sloganlarla Oktay ve AK Parti heyetini karşıladı.

Proje lansmanında ilk olarak kürsüye AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin çıktı.

Milletin cebine göz diken bu hainlere en güzel cevabı yine aziz milletimiz verecektir”
Düzce’ye ziyarette bulunarak, seçim çalışmalarına destek veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür eden AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, zor dönemlerde milletin devletine verdiği desteği hatırlatarak şunları söyledi:

Bu uzun yolda birçok engelleme, darbe girişimi, hain planlar ve bu milletin önünü kesmek için planlar yapmıştı. Hesap edemedikleri, kefenini giyerek yola çıkmış bir lider ve arkasında ölümüne giden bir millet ve en önemlisi Hz. Allah’ın da bir hesabı vardı. İşte o gün, 2019 Yerel Seçimlerine giderken, yine harekete geçen şer odaklar, milletin cebine göz diken bu hainlere en güzel cevabı yine aziz milletimiz verecektir. Düzce’de 2004 yılından bu yana görev yapan tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, huzurunuzda teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin, ilk belediye başkanını seçeceğimiz bu seçimlerde, güçlü belediyecilik adına, tüm hemşerilerimizden, diğer partilere gönül vermiş Düzceli kardeşlerimizden de desteklerini beklediğimizi ifade etmek isterim. Çünkü adayımız, Türkiye’de birçok projede imzası bulunan ve devletle nasıl çalışılacağını en iyi bilen, en önemlisi Cumhurbaşkanı’mızın yakın çalışma arkadaşı olan, Düzce’miz için çok değerli, Sayın Dr. Faruk Özlü Bey’in önderliğinde, tüm belediyelerimiz, tarihinde görülmemiş çalışmalara imzalarını atacak ve Düzce’ye büyük katkı sunacaktır.”

Seçimlerinin birincisi belli”
Gönül Belediyeciliği sloganını ele alan ve Özlü’nün başarısına duyduğu inancı dile getiren AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır şunları söyledi:

Bu salon bu lafa alışkın, ben de bu salona alışkınım. Yine söylüyorum, herkeste bunu böyle bilsin. 31 Mart Seçimlerinin birincisi belli, herkes ikinciyi konuşsun. Gönül belediyeciliği diyoruz. Gönül işi bambaşka bir iş. Adam gibi adam, mazlum coğrafyanın, özellikle Alem-i İslam’ın, yoksulların umudu Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; ‘Belediye işi, gönül işi.’ Kendisi çok güzel örnek oldu. Böyle tavsiye ediyor. Biz de diyoruz ki, ‘Düzce’de, Faruk Özlü ile Cumhurbaşkanı’mızın bu tavsiyesini, sizlerin de desteğiyle yerine getireceğiz.’ Faruk Özlü gönül adamı, gönle dokunma işi, tam da onun işi.”

Kutlu davanın neferi olduğunuz için tebrik ediyorum”
İlçe belediye başkan adaylarının da gönüllere dokunacağı yönünde görüş belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hep birlikte gönüllere dokunacağız. Davos’ta kalkıp, ‘Ben bir daha buraya gelmem’ diyen. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen, yeniden bu milleti kıyama kaldıran, özellikle bu FETÖ’nün p*çleriyle, PKK’nın itlerine müsamaha göstermeyen Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarısınız, sizleri bir kere da, kutlu davanın neferi olduğunuz için tebrik ediyorum.”

Bizim varlık nedenimiz, Düzce’nin yarınları”
Gönül belediyeciliğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, şu ifadelerde bulundu:

İşte siz bugün burada Düzce’yi var edenlersiniz. Burada AK Parti’yi var edenlersiniz. Ve sizler Düzce’yi inşa edenlersiniz. Siz varsanız biz varız. Bizim varlık nedenimiz, kalbimizin atma sebebi, Düzce’nin yarınları, Düzce’nin çocuklarının yarınlarıdır. Biz siyaseti, çocuklarımızın daha iyi bir şehirde yaşaması, daha iyi bir ülkede yaşaması için yapıyoruz. İşte biz bugün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, 2023 ve sonrasının, yeni Düzce’sinin inşası için gönül birliği etmek için varız. Biz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yola çıktık ve siyaseti ondan öğrendik. Biliyoruz ki gönüllere girmeden bu iş yapılmaz ve gönülleri almadan oy alamayız. Bu yüzden biz teşkilattaki kardeşlerimizle, yaklaşık 400 Bin Düzcelinin oyuna talibiz.”

Bu şehir kardeşlik ve birlikteliğin şehridir”
“Sizlere 16 yıldır gönül birliği yaptığınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kalbi selamlarını getirdim.” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları söyledi:

Sizler Akçakoca’nın Konuralp’in, Gazi Rahman’ın torunlarısınız. Zahit Kevserî Hazretleri gibi, rabbanî pınarlardan besleniyorsunuz. Bu şehir kardeşlik ve birlikteliğin şehridir. Birçok farklı kökenden vatandaşlarımız yüzyıllardır burada barış içerisinde yaşıyor. Biz burada çoklukta birliği yaşıyoruz. İnşallah bu birliktelik çoğalarak devam eder. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü sevdik ve bu şekilde devam edeceğiz.”

Açıklanan projelerden sonra, Düzce’yi daha da yukarılarda göreceğiz”
Düzce’nin ekonomik konumu ve istihdam olanaklarını ele alan Oktay sözlerini şöyle sürdürdü:

Düzce yüzölçümü olarak küçük ama tarımı ve istihdamıyla çok büyük bir şehrimiz. Açıklanan projelerden sonra, Düzce’yi daha da yukarılarda göreceğimize yürekten inanıyorum. Türkiye 16 yılda en zorlu süreçlerden geçti. Bu süreçlerden de çok daha güçlenerek çıktığını tüm Dünya’ya ispatladı. Allah’a şükür milletimiz Cumhurbaşkanı’mızı hiç yalnız bırakmadı. Sizler O’nun yanında ve dimdik durdunuz. Bu destek kimi zaman dille, kimiz zaman duayla, kimi zaman da 15 Temmuz’daki gibi kanıyla ve canıyla oldu. Şair diyor ya ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.’ Biz de liderimizin arkasında böyle yürüyoruz.”

Düzce bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, biz de Düzce’yi yalnız bırakmayacağız”
"Ben Özlü'ye kefilim!" diyen ve Düzceliler'den büyümeye ve gelişmeye Faruk Özlü ile devam sözü alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay şöyle konuştu:

Düzce’ye 16 yılda 10 milyar yatırım yaptık. AK Parti iktidara geldiğinde Düzce’de üniversite yoktu. Yaptık mı? Yaptık. Öğrenci sayısı katlanarak artıyor. Bu bir şehir için farklı bir zenginliktir ve artarak sürecektir. Düzce ulaşımı için 4 milyar yatırım yaptık. Düzce TEM bağlantısını ve Bolu Dağı tünelini sizlerin kullanımına sunduk. Bu tünelin kaç iktidar değiştirdiğini, eskiler çok iyi bilir. Düzce’de evde bakım gören hastalara 77 milyon, engellilere 118 milyon destekte bulunduk. Sadece 2018 yılında Düzceli çiftçilerimize 81 milyon tarımsal destek sağladık. Planlı Kentleşme ve Toplu Konut Seferberliği kapsamında, 2003 yılından bu yana 6.139 konut inşa ettik. Düzce bugün depreme dayanıklı konutlarıyla dimdik ayakta. İnşallah bununla iş bitmedi, bu yatırımlar devam edecek. Düzce yanımızda oldu, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve biz de inşallah Düzce’yi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.”

Hazırlıklı olmak ve önlem almak bizim elimizde”
Son zamanlarda yaşanan hortum ve deprem gibi afetleri de hatırlatan Oktay, şu ifadeleri kullandı:

Düzce deprem kuşağında yer alıyor. Bundan 20 sene önce yaşanan 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Beşeri aşan afetlerle mücadele etmemiz mümkün değil. Ancak hazırlıklı olmak ve önlem almak bizim elimizde. Geçmişte bir afet yaşandığında günlerce vatandaşına ulaşamayan bir devletimiz vardı. Şimdi ise anında vatandaşının yanında olan, yaralarını saran ve zarar tespiti yapan bir devlet halini aldık. Vatandaşımızın yanında olmaya da devam edeceğiz.”