Düzce Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik soruşturmayı Avni Akyol Parkı önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.
Partililer ellerindeki Cumhuriyet Gazeteleriyle “Cumhuriyet, insan haklarıdır, emektir, özgürlüktür. Yaşasın Cumhuriyet ve Teslim olmayacağız” şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç, Türkiye’de saat 16.00-18.00 arası eş zamanlı uygulanan eyleme katıldıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Karaüç, “Cumhuriyet Gazetesine yapılan haksız operasyonu şiddetle kınıyoruz. Hiç kimse Cumhuriyet Gazetesine ne darbeci, ne terörist ne de PKK’lı diyemez. Cemaate karşı yazılarıyla yıllarca mücadele veren Hikmet Çetinkaya’ya kimse FETÖ’cü diyemez. Teröre karşı çıkan yazarlar PKK’lı olabilir mi? OHAL bahanesiyle hukuka, adalete uymayan kararlar alınamaz. Halkın haber alma hakkı engellenemez. Biz iktidarı ve muhalefetiyle toplumsal uzlaşmayı sağlayamazsak bir arada yaşamamız mümkün olamaz. Birlikteliği sağlayamazsak iç kargaşaya zemin hazırlanır. Bizlere düşen görev, aykırılıkları çoğaltmak değil, birliktelikleri çoğaltmaktır. Haksızlıklara sessiz kalmayıp toplumun duyarlı olduğu değerlere saldırı yapıldığında sesimizi en yüksek perdeden çıkarmalıyız. Ana muhalefet partisi olarak görevimiz, toplumsal duyarlılığımız artırmaktır.” Dedi.

Gazeteye yönelik operasyon Düzce’de olduğu gibi Bolu’da da protesto edildi.