25.Dönem Ak Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü MANŞET programında önemli açıklamalar yaptı. 3 aylık çalışma dönemlerinde Düzce için yaptıkları çalışmalara değinen Özlü, devletin kurumlarını Düzce için harekete geçirmenin mücadelesini verdiklerini anlattı. 7 Haziran sonrası Suruç’ta yaşanan patlamayla birlikte yaşanan terör olaylarına ilişkin konuşan Özlü, çarpıcı ifadeler kullandı.

PKK, HDP’NİN ÖNÜNÜ TERÖRLE KESTİ
Terör sorununun insanların ölmeden çözümü için süreç başlatıldığının altını çizen Özlü, HDP’nin siyasi güç haline gelmesinin PKK’yı rahatsız ettiğini belirtti. HDP’yi sırtını terör örgütüne dayamış legal görünümlü siyasi parti olarak nitelendiren Milletvekili Özlü, terör olayların siyasi istikrarın olmamasının göstergesi olduğunu vurguladı. Özlü, “PKK’nin lider kadrosu HDP’nin barajı aşıp kendilerinin gücünün kırılmasından rahatsız oldular. HDP’nin Türkiye’nin her yerinden oy alarak Türkiyeleşmesinden ve kendilerinin önemsizleşmesinden endişe duydular. PKK, HDP’nin önünü terörle kesti. HDP mi PKK’nın üzerinde yoksa PKK mı HDP’nin üzerinde daha etkili? Terör aslında bu ikisinin güç rekabetinden ortaya çıkıyor. ”dedi.

Açıklamalarına PKK’nın gücü kendisinde tutma isteğinde bulunduğunu söyleyerek devam eden Özlü, PKK’nın lider kadrosunun terörü iş olarak gördüğünü ve silah bırakmaya yanaşmadığını paylaştı. Özlü, dağ kadrosunun silah bırakmasının ancak ona sahip olduğunu imkanların sunulmasıyla olabileceğini fakat bunun mümkün olmadığını söyledi.
Özlü, Devletin özerklik ilanlarına tahammül göstermeyeceğini, sürecin biraz daha sürecini ifade ederek bir tek teröristin kalmadığı bir ortam istediklerini kaydetti.

SEÇİM STRATEJİMİZ…
Özlü, 1 Kasım’da sandıktan istedikleri sonucu alabilmeleri adına ulusal konulara yönelik bir seçim stratejisi uygulayacaklarını dile getirirken siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve güvenlik unsurları üzerinde duracaklarını paylaştı.

OYLAR ARTACAK
Özlü, sözlerini Ak Parti’nin Türkiye’de ve Düzce’de 1 Kasım’da yapılacak seçimlerle oylarını artıracağını belirterek noktaladı.

Haber:Y.SEVER