Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici dün yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alınmıştı. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da yaşanan olaylarla ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.
Korkmaz, yaşanan olaylara ilgisiz olmadığını ifade ederek “ başhekimin görevden el çekilmesi ya da soruşturmaya tabi tutulması üniversitenin kendi iç meselesidir. Ancak Soruşturma açılmış olası da illa o şahsın suçlu olduğu manasına gelmez.” dedi.
 “Başhekimin görevden çekilmesi veya bir soruşturmaya tabi tutulması üniversitenin iç meselesidir. Bu nedenle benim söyleyebileceğim bir şeyim olamaz. O süreç kendi içerisinde yürütülecek bir bir süreçtir. Ben de olayları sizin gibi gözlemliyorum. Tabi ki olaylara ilgisiz değilim. Soruşturma açılmış olması illa o şahsın suçlu olduğu manasına gelmez.”
Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, milletvekilleri olarak bu sürece hiçbir şekilde müdahale etmeyeceklerini ve delegelerin hür iradesi ile seçimin yapacağını belirtti.

 “Partimiz teşkilatlarında bir seçim heyecanı var. Ak partiye gönül veren bütün arkadaşlarımız yine kendi hür iradeleriyle teşkilatımızın içinden birini yönetime getirecek. Biz bu sürece hiçbir şekilde müdahil olmayı düşünmüyoruz. Zaten müdahale etmek de hem ak partinin iç tüzüğü açısından doğru değil hem de ahlaki değil. Nasıl halk hür iradesiyle bizi seçip bir yere getirmişse delegelerde hür iradesiyle kendi yöneticilerini seçecekler. Biz de buna saygı duyacağız ve seçilen arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışacağız.”

Haber; S. KAŞKIR