Başkanlık ve muhtarlık seçimlerinin ardından dün de Muhtarlar Derneği'nde 10. Olağan Kongre heyecanı yaşanmıştı. Kızılay Düğün Salonu'nda yapılan Olağan Kongre, yaşanan itirazlar ve olaylarla adından sözettirdi ve Genel Merkez tarafından iptal edildi. Seçimde Başkanlık yarışı eski Başkan Aydın Dursun ile Duraklar Köyü Muhtarı Erol Tayhan arasında geçerken seçimlere Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, Genel Başkan Yardımcısı Emin Ali İşler Divan Başkanı olarak,Teşkilat Başkanı Mehmet Ilgaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve çok sayıda muhtar da katıldı.

Seçimlerde oy pusulası karmaşası

227 muhtarın katıldığı seçimlerde oy pusulası skandalı yaşandı. Seçimlere 23 delege katılmazken 204 delegenin kullandığı oylar sonucunda 104 oy Erol Tayhan, 103 oy ise Aydın Dursun oldu. Fakat alınan oyların toplamı 207 olunca fazla oy atıldığı ortaya çıktı. 104 oy Erol Tayhan, 103 oy da Aydın Dursun aldı. Dursun, tek oy fark olduğu için seçimlere itiraz ederken Divan üyeleri seçimleri değerlendirmeye aldı. Olayların da yaşandığı Kongre de uzun süre seçimlerin değerlendirmesinin ardından seçimin iptal edilmesine karar verdi.

Tayhan avukatlarıyla Derneği bastı.

Bugün seçimler hakkında konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dursun, “Dün gece 10.00 sıralarında Erol Tayhan avukatları, çalıştığı medya kurumu mensupları ve yanındaki 10 kişi ile derneği basarak Başkanlığı kendisine vermemi istedi. Ben de seçimlerin iptal olduğunu söyleyerek kendisini uyardım. Daha sonra Genel Merkezi arayarak durumu anlattım ve Tayhan'da dernekten ayrıldı. Böyle bir tutumla karşılaşmak beni gerçekten üzdü.” ifadelerini kullandı.

“Savcılığa başvuracağım.”

Erol Tayhan'ın yaptığı hareketin yanlış olduğunu da ifade eden Dursun, yarın savcılığa giderek Tayhan'a dava açacağını da belirtti. Dursun, seçimlerin iptal edildiğini ve Genel Merkez'in belirleyeceği bir tarihte seçimlerin tekrarlanacağını da sözlerine ekledi.

Erol Tayhan ise yaptığı açıklamada kendisine Genel Merkez tarafından Başkan olduğuna dair tutanak verildiğini belirterek seçimlerin tekrarlanmasının söz konusu olmayacağını söyledi.