İl Özel İdaresi’nin Mergiç Mahallesi'nde bulunan makine parkında düzenlenen 35 yeni aracın tanıtım töreninde konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın kürsüde muhtarlara yönelik açıklamalarda bulunması akıllarda soru işareti oluşturdu. Törenin protokol konuşmaları bölümünde düşüncelerini kürsüden ifade eden Milletvekili Arslan’ın özellikle muhtarlara hitap etmesi, muhtarların sorumluluk bölgelerindeki yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasından yana dertli olduklarını düşündürdü. Köylerdeki yol ve kanalizasyonlarla ilgili konular üzerinde duran Arslan, geçmişi hatırlatarak başladığı konuşmasında muhtarlarla törendeki buluşmayı fırsat olarak değerlendirdi.

“Muhtarlarımız belirli taahhüt altına girdiler”

Arslan, köylere yönelik yol çalışmasının geçmişteki rakamlarını dile getirerek Düzce’nin kendi ölçeği arasındaki iller arasında en önde geldiğini, bu durumunda kendi siyasetlerinin eliyle kurulduğundan söz etti. Arslan, “2004-2005 yılında KÖYDES, BELDES gibi belediyelerin destekleme programları çerçevesinde başlayan hizmet kervanı ile 2002’den önceki köy hizmetleri ve özel idarelerin imkanlarını bilen muhtarları burada görebiliyorum. O günkü iş ve hizmet anlayışını bugünkü anlayışla karşılaştırdığımız zaman arada büyük uçurumların olduğunu da görüyorum. 10 yıl önce Düzce’nin elindeki makine parkıyla hiçbir iş yapılamıyordu. 1999-2002 yılları arasında 3 yılda tüm Düzce’de yapılan sathi kaplama yol 57 kilometreydi. 2005’te başlayan KÖYDES projesiyle yollara çıktık. 2010 yılından itibaren sathi kaplama yerine sıcak asfalt yapıyoruz. Muhtarlarımız tabi ki kendi bölgelerinde belirli taahhütlerin altına girdiler. Az olsun, imkanlarımızı en üst limitte kullanalım ama kaliteli yapmayı istedik. Bu karara sabır gösteren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Maliyet açısından daha fazla olan bu yöntemde Düzce kendi ölçeği olan iller arasında en başta geliyor. Sıcak asfalt plenti üretimi yapan tesis bizim siyasetimizin eliyle kuruldu. Bizi örnek alan illerimiz var.” diye konuştu.

“Muhtarlarımızdan sistemimizi desteklemelerini istiyorum”

Muhtarların yerelde en çok sorulara muhatap olan kesim olduğunu belirterek açıklamalarına devam eden Aslan, muhtarlardan istekte bulundu. “Şimdiye kadar çok uyumlu çalıştık. Öncelik sırasını şaşırmadan çalıştık. En mağdur köylerimizden çalışmalara başlayarak yürüttüğümüz çalışma sistemine bu yılda devam edeceğiz. Bu sistemi muhtarlarımızın da desteklemesi gerekiyor. Adaletli bir şekilde birbirimizin görüşlerini olumlu karşılamamızı istiyorum.”

“Muhtarlardan olumlu duruş bekliyorum”

Kanalizasyon sorunlarıyla ilgili duyumlar aldığını belirten Arslan, konu hakkında muhtarlardan olumlu duruş beklediğini paylaştı. “Kanalizasyon meselesi Türkiye’nin meselesidir. İSKİ Havzası içerisinde olduğumuz için kanalizasyon bizim için çok önemlidir. İl Belediye Başkanımız elinden geldiği kadar müsait olan köy ve mahallelerimizi kendi arıtmasına bağlıyor. Fakat buranında bir kapasitesi var. Bu kapasiteyi zorlamayalım. Bunu yapmazsak belediye başkanımız zora düşer. Muhtarlarımızdan bundan dolayı da olumlu duruş istiyorum. Kanalizasyon meselemiz bizim birinci sıradaki meselemizdir. Bu çözümü İSKİ’yle birlikte sağlayacağız. Görüşmeleri yapıyoruz. Hepimiz bunun derdi içerisindeyiz. Sabırlı ve yardımcı olmanızı istiyorum. Biz kanalizasyonları yapsak bile arıtmalarımız olmadığı için kanalizasyonları bağlayamıyoruz.” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber:Y.SEVER