Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik sistemiyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından Düzce'de de yorumlar konusunda sular durulmuyor. Yapılan açıklamalar Düzce'nin birinci bölgede bulunmasının olumsuz yansıyacağı noktasında birleşirken AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise yaptığı açıklamada tam tersini ifade etti.

“Olumsuz yansıması sözkonusu olamaz.”

Birinci bölgede bulunan Düzce'nin bu durumdan olumlu etkileneceğini belirten Kaşıkoğlu, “Bir takım insanlar yaptığı yorumlarla Düzce'nin teşvik sisteminden olumsuz etkileneceğini söylüyor. Bu insanlar bence işin aslını araştırmadan konuşuyorlar. Çünkü yeni sistemle birlikte Düzce, artık daha fazla yatırım alan bir bölge haline gelecek. İlerleyen günlerde ne demek istediğimi herkes anlayacak.” şeklinde konuştu.

“Mevcut yatırımlarda bir sorun olmayacak.”

Açıklanan teşvik sisteminden önceki yatırımlar konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını da belirten Kaşıkoğlu, “Bu zamana kadar teşvik sistemiyle Düzce'de yatırım yapılan alanlar teşvikten yararlanmaya devam edecek. Bu konuda yanlış anlaşılmalar olmasın.” dedi.

“Modern şehirlerle modernleşecek.”

Düzce'nin modern şehirler arasında yer almasının bir avantaj olduğunu da belirten Kaşıkoğlu, “Düzce birinci bölgede modern şehirler arasında yer alıyor. Bu, Düzce'nin ilerleyen yıllarda modernleşeceğini gösteriyor. Kaldı ki teşviğin uygulandığı alanlar da bunun göstergesi. Ama bu Bursa, İstanbul kadar modernleşeceğiz anlamına gelmemelidir.” ifadelerini kullandı.

“Bizim etkimiz olmadı.”

Teşvik sisteminin oluşturulması konusunda Milletvekilleri olarak kendilerinin herhangi bir etkisinin olmadığını da belirten Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, “Bu sistem gerekli kişilerin oturup uzun zamandır görüşmeleri sonucunda oluşan bir sistemdir. Milletvekilleri olarak bizim buna etkimiz olması düşünülemez. Her ilin Milletvekili şu yapılsın, bu yapılsın diyemezdi. Bu konuda bizi suçlayan kesime bunu da belirtmek istiyorum.” ifadelerini yer verdi.