Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Seçim Gündemi” programının bu haftaki konuğu İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er oldu.



 “Siyasi hayatıma AK Parti’de başladım”

Akademik kariyeri olan aynı zamanda ticaretle de uğraştığı bilinen Yunus Özay Er, “Neden siyaset?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Siyaset tercihi yeni bir tercih değil. Ben 2002 yılında AK Parti’de başladım. Geçirdiğim günlerden de mutluyum. AK Parti iyi bir okuldu. Siyasi açıdan çok şey öğretti çok şey katmıştır. O dönemde il yönetim kurulum üyeliğine kadar yükseldim. Ayrılışım içinin boş olduğu yargı tarafından Ergenekon olarak olmuştu. Soruşturmaya ben yargımı koymuştum bunun doğru yaklaşım olmadığını dile getirdim. Fikir ayrılığı oldu ve ayrıldım. İl gençlik kollarında çalıştım. İstanbul il teşkilatında. Üyeliğe kadar çıktım. Ama siyasette ilgi alaka konusunda hiç kopmadık hala daha görüşürüm. Bu bir siyasi tercihtir. Ben parti kurulduktan sonra İYİ Parti’de yer almayı uygun gördüm. Görüşmeler oldu ve beni buraya çağırdılar.”

“İktidarın en büyük namzedi bizim partimiz”

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için parti olarak yaptıkları hazırlıklara ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Er, şöyle konuştu:
“Görev bana verildikten sonra Eylül 15’den itibaren ben hep aynı iddiayla ortaya çıktım. Bir, gerçek Düzce Belediyesi, gerek ekonomik üretemediği hizmetler itibariyle, gerekse halkla iletişim kopukluğu itibariyle bu eleştiriye açıktır. Başarılı belediyeye karşı çıkmıyoruz biz. Nispeten sorunlu belediye anlayışına mücadele veriyoruz. İkinci husus ise toplumda uzun dönemdir iktidar kalan hangi partiden olursa olsun yıpranmışlık görüyorum. İktidarın en büyük namzedi bizim partimiz. Ben seçimlerin genel seçimlerin, erken seçim atmosferine gireceğine, bu erken seçim atmosferinin de partimizi iktidara getireceğini düşünüyorum.
“AK Parti’nin çok ciddi muhalefet oluşturamadığını düşünüyorum”
Düzce’deki daha önceki yerel olarak seçimleri göz önüne alırsak rakam yerel ve genel seçimler kıyaslanırsa AK Parti’nin her zaman yerel seçimlerden Düzce Merkez Belediyesi 97 veya 100 bin sayısı arasında kalacağını düşünüyorum. Ben AK Parti’nin çok ciddi muhalefet oluşturamadığını düşünüyorum. Bu üç kulvarlı bir yarış olacak. AK Parti, MHP ve biz. Başarılar da diliyorum seçimlerinde. Seçilme barajının 35 veya 40 binlere düşeceğini düşünüyorum. AK Parti, MHP, HDP kenara koyarsak blok oluşuyor. Blok içinde CHP, demokrat gibi siyasetin köklü partileri kalıyor. Bizim hesaplarımıza göre 35 bin civarına sandığa getirmeyi başarabilirsek blok oluşacağını düşünüyorum.

“Düzce’ye hizmet edebilmek amacıyla yola çıktık”

Adayımızla alakalı somut gelişmeler var. Neticede belediye seçimlerinde aday kendisini ortaya koymaktadır risk almaktadır. Aday açıklamamızı kendisine bırakmamızın daha uygun olacağını düşünüyorum. Ağabeyimizdir kendisi. Düzce’nin sevilen bir ismidir. Kendisi zamanı gelince açıklayacaktır. Her gün görüşüyoruz kendisiyle. Biz bu görüşmeleri herhangi bir parti kimliği çerçevesinde değil Düzce’ye hizmet etmek isteyen yapısı altında yaptık. Gönlümüzü açtık. Son derece şeffaf. Beraber çalışabileceğimizi düşündük. Bunu adayımız da uygun gördü. Adayımızın kendisini açıkladığı gün çalışmalar başlayacaktır. Genel merkez de olumlu bakıyordur. Biz başarılı olmak istiyoruz, memlekete hizmet etmek istiyoruz. Kendi şahsi beklentilerimizi bir kenara koyarak Düzce’ye hizmet edebilmek amacıyla yola çıktık. Başarılı olduk. Bundan sonra somut adımlar atma zamandır.

“1 Nisan’da belediyeyi devralacağımıza inanıyorum”

Yol haritasında parti kimliklerini ortaya koymadan bir çatı halinde bir araya getireceğiz. Bir problem görünmüyor. Problem çıkarsa da çözülür. Bunu ittifak olarak görmemek lazım, bu birlikte çalışma arzusudur. Halktan olumlu şeyler alacağımıza ve 1 Nisan’da belediyeyi devralacağımıza inanıyorum.”
“Umarım bir daha o caddenin kapatılması gibi bir hataya düşülmez”

Belediyenin hizmet açısından ciddi eksikleri olduğuna dikkat çeken Özay Er, şöyle konuştu:
“Ben bir tüccar olarak caddenin kapatılmasına baştan beri karşıyım. Çalışan üreten insanları mağdur etmememiz lazım. Bu cadde için anket yapılmış toplum olumlu bakmıştır o ayrı. Önce o bölgedeki insanların fikri alınıp sonra anket yapılmalıydı. Biz kararının alınışından çok kararın alınış tarzına tepki gösteriyoruz. Caddenin kapanması faydalıysa neden açılmıştır? Orada caddede kaldırım seviyesinin genişleterek esnafın sağlı sollu ilgili esnafların zaman geçirebileceği bir yer olması kanaatindeyim. Ama caddeden biz faydalanma ihtimalimizi biraz daha arttırabilelim. Umarım bir daha o caddenin kapatılması gibi bir hataya düşülmez.”

“Mehmet Keleş’in şahsı üzerinden yıpratılmaması taraftarıyım”

Mehmet Keleş’in Düzce siyasetine şekil verdiğini söyleyen Özar Er, şunları kaydetti:
“Ben siyasetin karalanmasına karşı gelen bir insanım. Siyasetçi bir değerdir. Makam arabası hakkındaki yıpratma, saat kulesi hakkında ben çok doğru bulmuyorum. Dedikodu. Ben siyasetçinin şahsının değer olduğunu söylüyorum. Bir siyasetçinin yetişmesi zordur. Mehmet Keleş şahsı üzerinden yıpratılmaması taraftarıyım. Ama bunun bir çizgisinin olması gerekiyor. Mehmet ağabey bizim aile dostumuzdur. Ben genel siyasetçi profilinden bahsettim. Hikmet Beyin de Dursun Beyin de siyaset olarak belli bir değere sahiptir.”

İlçelerdeki adayların da belli olduğunu kaydeden Özay Er, iki ilçenin belirlenme aşamasında olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“Muhatap bulmuyorum kendisini”

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı’nın kurucu il başkanlını Ercan Katırcıoğlu’nun aday gösterileceği yönündeki iddialara da yanıt veren Özar Er, şu ifadelere yer verdi:
“Kişisel prensiplerim gereği ahlaki ve insani seviyesi belli olan insanları kaile almam. Bahsedilen iddialarla alakalı basın açıklamasında iddiada bulunduğunu görmedim. Bu işler son derece basittir. Ama bu iddialar yalan çıkarsa cezai işlemler var. Muhatap bulmuyorum kendisini. Genel merkez bu hukuki süreci başlatmıştır. Kimin ne iddiası var, bu iddianın şekli ve süreci nasıl yapılacağı bellidir. Düzce’deki adliye de bellidir. Adli vakadır, adli vakalar da adliyede görülür.”

“Ömer Küçük’le görüşmemiz olumlu geçti; CHP ve biz olumlu şekilde ayrıldık”

Özay Er, Ünsal’ın “Ömer Küçük mü adayınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Görüştüğümüz doğrudur. Ama açıklama Ömer Küçük ağabeyimizindir. Afyon’a giderek görüştük. Aday olmak kolay değil. Fedakarlık gerektiriyor. Ömer Küçük Bey’in Düzce’de büyük bir karşılığı var. Sevilen insan. Yaptığımız istişareleri Ömer Küçük’le paylaştık. Ne kadar şeffaf olduğumuzu görmesini istedik. Biz projelerimizi anlattık o da projelerini anlattı. Ama istişare boyutunda oldu. Olumlu geçti. CHP ve biz olumlu şekilde ayrıldık. Ama kendisinin açıklamasını doğru buluyorum. Halk nazarında Düzce’nin adayı olduğu propagandasıyla hizmet üretme amacı ve arzusu lanse etme amacı var. Düzce Belediye Başkanlığını kazanacağız. Yüzer gezer oyla seçimi alacağız.”

“Hikayeniz olursa seçimini kazanırsınız”

AK Parti’nin Faruk Özlü’yü aday göstermesinden memnun olduğunu da söyleyen Özay Er, yerel seçimlerde vatandaşların kendi adaylarına neden oy vermesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:
“Burada halka projeleri doğru anlatabilirsek biz de esnaflık yapan, ticaret yapan insanlarız. Bizim partimiz de buna dikkat ediyor. İyilik kervanı denilen bir çatı var partimizde. Halka dokunmaktır siyaset. Hikayeniz olursa seçimini kazanırsınız. Yarış güzel olacak.”

“Bizim adayımız belediye başkanı olursa o kendi işine bakar ben kendi işime bakarım”

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a yaptığı harekete ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Özay Er, şu ifadelerde bulundu:
“Ben samimi olarak o konunun abartıldığını düşünüyorum. Yavaşlatılarak yapılan bir şey. Siyaseti kişileştirmeyeceğimi ısrarla vurguluyorum. Gündemi saracak konu olarak görmedim. Bunlar yıllarca beraber çalışmış insanlar. Basın açısında hoş bir durum. İki insan arasında sıcak samimi diyalog olarak görüyorum. Kendi aralarında halledebilirler ve hallettiklerini de düşünüyorum. Bizim adayımız belediye başkanı olursa o kendi işine bakar ben kendi işime bakarım.”

“1 Nisan itibariyle belediyeyi medeniyet çerçevesinde teslim alacağız”

“Kitle zaten sayın Ömer Küçük’ü analiz etti. İsmail Bayram ve Keleş’le çekiştiği listeyi masaya koyarsak görünüyor. Hizmet noktasında oy veren insanlardır. Bizim hedef kitlemiz de bunlardır. Memleketine hizmet etme noktasında bize inanan insanlara talibiz. Düzce merkezde biz bu seçimde askıya çıkmadık ama 115 bin gibi bir seçmen bekliyoruz. Ama biz bu seçmenlerin tamamına talibiz. 1 Nisan itibariyle belediyeyi medeniyet çerçevesinde teslim alacağız.”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın başarılı bir profil çizdiğini söyleyen Özay Er’e Öncü Medya haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, çeşitli siyasilerin isimlerini söyleyerek kendisinde yarattığı çağrışımları sordu.  
S.Ünsal: Recep Tayyip Erdoğan?
Y.Ö. Er: Başarılı bir siyasetçi. Siyasetçi olması itibariyle değer görür. Ülkemizin cumhurbaşkanıdır.
S.Ünsal: Kemal Kılıçdaroğlu?
Y.Ö. Er: O da başarılı. Temiz ve şeffaf bir siyasetçi.
S.Ünsal: Devlet Bahçeli?
Y.Ö. Er: Bizim partimizin ana omurgasını oluşturan liderliğini yapmış. Saygıdeğer kişi.
S.Ünsal: Meral Akşener?
Y.Ö. Er: Sıcak sempatik. İnsanlara abla, zamana geldiğinde anne gibi yaklaşabilen çok büyük potansiyel içeren bir insan. Türkiye’yi yöneten insanın Meral Akşener olacağına inanıyorum.
S.Ünsal: Faruk Özlü?
Y.Ö. Er: Eski bakanımız ve rakibimiz.
S.Ünsal: Ümit Yılmaz?
Y.Ö. Er: İyi bir milletvekili profili
S.Ünsal: Ayşe Keşir?
Y.Ö. Er: Tanışma fırsatımız olmadı. Ama Düzce’ye ciddi hizmetler üretmiş hanımefendi.
S.Ünsal: Ercan Katırcıoğlu?
Y.Ö. Er: Belli insani ve ahlaki değerde insanlarla yorum yapmam.
S.Ünsal: Hikmet K.
Y.Ö. Er: Başarılı.
S.Ünsal: Dursun Ay?
Y.Ö. Er: Sevecen. Halktan biri.
S.Ünsal: Zafer Teber?
Y.Ö. Er: Seçim zamanında bir araya geldik.Çok kaliteli bir insan. Ben yine kaliteyi birikimi düzce halkını yaşaması adına çok iyi bir profil olurdu.Seçilmesini isterdim.
S.Ünsal: İlhami Caboğlu?
Y.Ö. Er: Köylüm komşum akrabam. İyi bir siyasetçi.

HABER: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8