Yeni kabine üyelerinin belirlenmesi sonrası Pazartesi günü hükümet programı güven oylamasına sunulacak. Güvenoylaması yapıldıktan sonra ise bakan yardımcılıkları atamaları yapılacak. 21 bakandan birinin yardımcısının Düzceli olma ihtimali için adı geçen AK Parti Düzce Eski İl Başkanı ve 22. 23. Dönem Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu konuyla ilgili Öncü TV Ana Haber’de açıklamalar yaptı.

SÜREÇ, BAKANLAR ATANDIKTAN SONRA BAŞLAYACAK

Kaşıkoğlu, yeni kabinenin kurulma sürecinin devam ettiğini dile getirerek, bakan yardımcılığı için sürecin kabinenin onay almasından sonra başlayacağını hatırlattı. Kaşıkoğlu, “Yeni kabinede Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Bozdağ’ın yardımcılığında adım geçiyor ancak şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. 64. Hükümet'in kurulma süreci devam ediyor. Kabine onaylandı. Hükümet programı belirleniyor. Pazartesi günü güven oylaması olacak. Bakanlar atanmadan böyle bir çalışmadan bahsetmek mümkün değil. Bakan yardımcılığı için süreç kabinenin onay almasından sonra başlayacaktır.”

TECRÜBELİ SİYASİLER BİR ADIM ÖNDE

Bakan yardımcılığı pozisyonunun bir önceki dönem uygulanmaya başladığını hatırlatan Kaşıkoğlu,  tecrübeli siyasilerin o pozisyonda temsil imkanı bulduğunu söyledi.

BEKLENTİ İÇİN YOL VE YÖNTEMDE DOĞRU ADIM ŞART

Bakan yardımcılığını belirleme sürecinin nasıl işleneceğini önceden bilmenin güç olduğunu vurgulayan Kaşıkoğlu, Düzce’de yol ve yöntem noktasında doğru adımların atılmasıyla ilk etapta gerçekleşmeyen bakanlık beklentisinin ileriki dönemlerde uygulanabileceğini aktardı.

ÖN YARGILARDAN UZAK BİRLİKTELİK POZİTİF SONUÇLANDIRIR

Düzce’nin tüm unsurlarıyla ön yargılardan uzak bir birliktelik göstermesi halinde sürecin pozitif sonuçlanacağını kaydeden Kaşıkoğlu, bakan yardımcılığı pozisyonu için Düzce’den yapılacak görevlendirmenin ilin hizmetlerine katkı sağlaması anlamında önem arz ettiğini belirtti.

Haber:Y.SEVER