Geçtiğimiz günlerde partiler adaylarını açıkladı. Mevcut aday profilleri parti politikaları ve vaatleri üzerinde bir perspektif çizilebiliyor… Peki, Düzce halkı yeni dönemde seçilecek milletvekillerinden beklentileri neler? Tanıtım toplantıları yapılan ve yavaş yavaş sahaya inmeye başlayan adayları tanıyorlar mı? Bu soruların cevabını aramak için sokağın nabzını tutulalım istedik. Düzceliler, adayları yeni yeni tanımaya çalışıyor… Çoğunlukla “bilmiyorum” diyen vatandaşlar, biraz zorladıklarında birkaç isim söylüyor.

Yaptığımız röportajlarda vatandaşların iktidarın milletvekili adaylarından haberdar olduğu, muhalefet partisinin adaylarını pek fazla bilmediği görüldü.Düzce halkı kendi durumuna göre şikayetlerini sıraladı. Kimi az olan emekli maaşlarını, kimi çiftçinin mağduriyetini…

Seçilecek milletvekilinin bu sorunları meclise taşınması istenirken, Düzce’nin hak ettiği hizmeti alamadığı da yapılan röportajlarda vurgulandı.Bir vatandaş, “Düzce’ye şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı. İnşallah bundan sonra iyi şeyler olsun istiyorum. Yatırım bazında bir şey görmüyorum. Daha güzellikler yapılsın istiyorum. Mutlaka atağa kalması gerekiyor. Şuana kadar bir atağa kakmış durum yok. Seçilenlerin Düzce’ye yararlı bir şekilde hizmet etmelerini istiyoruz. Bunu iktidar partisinin Düzce’den çok yüzdelik almasına karşın yapmadılar. Onlara da çok teessüf ediyorum."dedi.

Haber;S.KAŞKIR