CHP Genel Merkezi aday adaylarıyla yerel seçimler öncesinde parti içi eğitim çalışması yapacak. Belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyesi aday adayı olarak başvuracak üyeler ile muhtar adayları için eğitim programı gerçekleştirilecek.

 

Eğitim çalışmaları Eylül ayında başlayıp Aralık ayında son bulacak. Bütün şehir ve Büyükşehir kapsamında olan 30 il için iki gün, diğer 51 il için ise bir gün olarak programlanan "Yerel Yönetim Aday Adayı Eğitimi", bu illeri kapsayan bölge merkezlerinde yapılacak.

 

CHP Genel Merkezi tarafından Türkiye genelindeki tüm il örgütlerine gönderilen, CHP Genel Başkan Yardımcıları imzalı genelgede, aday adaylarının 1 Aralık 2013 tarihine dek eğitimden geçirilecekleri bildirildi.

 

Genelgede, aralarında Düzce'nin de bulunduğu Bolu, Kastamonu ve Yalova illerindeki aday adaylarının 15 Eylül 2013 tarihinde eğitimden geçecekleri bilgisine yer verildi. Genelgede yer verilen bu ifadeler, CHP’de temayül yoklamasının ve seçimde aday gösterilecek ismin açıklanmasının bu tarihten sonraya sarkabileceği değerlendirmelerine yol açtı.